3 Beste plaatsen om te bezoeken in Vietnam

3 Beste plaatsen om te bezoeken in Vietnam

Vietnam is een geweldige mix van natuurlijke attracties en culturele diversiteit.Natuur in Vietnam omvat Halong Bay parkHet landschap varieert van ruige toppen tot kronkelende bergpassen en weelderige rijstvelden in alle tinten groen, terwijl de lange geschiedenis van het land en het duizelingwekkende aantal etnische minderheden ervoor zorgen dat cultuurliefhebbers veel te bewonderen zullen vinden.

Wandelaars, fietsers en liefhebbers van het buitenleven kunnen het landschap in de vele nationale parken verkennen, terwijl het spectaculaire karstzeelandschap van Halong Bay een natuurlijke attractie is die zelfs luiaards van dichtbij kunnen ervaren tijdens een cruise.

Terwijl de landelijke gebieden wemelen van de fantastische vergezichten, ademen de grote steden hedendaags leven en bieden ze volop gelegenheid om je onder te dompelen in de smakelijke culinaire gerechten van Vietnam.

Dit fascinerende land zit vol verrassingen en is een van de meest ondergewaardeerde toeristische bestemmingen in Zuidoost-Azië. Plan uw sightseeingtour met onze lijst met de beste plaatsen om te bezoeken in Vietnam.

  1. Halong Bay

Het karstzeegezicht van Halong Bay is een van de meest fascinerende oceaangezichten ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Duizenden kalkstenen eilanden liggen in deze baai in de Golf van Tonkin, die millennia lang door wind en water zijn uitgehold tot puntige pieken.

Aangezien het landschap van de baai het best per boot kan worden bekeken, is dit een uitstekend gebied om te varen. Kies voor een tour van minimaal één nacht om de iconische bezienswaardigheden van Halong Bay te zien, want een dagtocht doet het geen recht.

Er zijn veel grotten in de baai die je kunt betreden, waaronder de Hang Sung Sot met drie mammoetgrotten en de Hang Dao Go met wonderbaarlijk bizarre stalagmieten en stalactieten. Voor de meeste mensen is het hoogtepunt echter gewoon het oversteken van de karstlandschappen en genieten van het veranderende landschap van de toppen terwijl je passeert

2. Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City Hall

Voor fans van grote steden is een bezoek aan Vietnam niet compleet zonder een bezoek aan Ho Chi Minh City, het bruisende en gekke commerciële centrum van het land. De straten zijn een waanzinnige menigte van motorfietsen en auto’s, de restaurant- en caféscene is ongelooflijk kosmopolitisch en de winkels behoren tot de beste van het land.

In het centrum ligt Dong Khoi, een relatief kleine en gemakkelijk te besturen centrale wijk waar de meeste bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn. Hier vindt u het HCMC Museum, met een schitterende collectie artefacten die de geschiedenis van de stad met elkaar verweven, en de magnifieke Notre Dame, gebouwd in de late 19e eeuw.

Bezoek de nabijgelegen oude wijk Da Kao om enkele van de best bewaarde voorbeelden van Franse koloniale architectuur in de stad te zien, en bezoek ook de Jade Emperor Pagoda vanwege de duizelingwekkende reeks boeddhistische en taoïstische religieuze iconografie. Daarna is het Historisch Museum een ​​must voor geschiedenisliefhebbers met tal van overblijfselen van verschillende archeologische vindplaatsen.

3. Hue

 

Hue, een van de meest historische steden in Vietnam, staat vol met overblijfselen uit het bewind van de Nguyen-keizers in de 19e eeuw. The Imperial Precinct ligt aan de oevers van de prachtige Parfumrivier en is een uitgestrekt gebied omringd door muren die zich uitstrekken over 2,5 kilometer.

Bekijk tijdens een rondleiding over het terrein de prachtige Ngo Mon-poort, het Thai Hoa-paleis met zijn fijn gelakte interieurdetails, de Dien Tho-residentie, waar de koningin-moeders woonden, en de Mandarin Halls met hun bewaarde schilderijen aan het plafond. Een duizelingwekkend aantal historische bezienswaardigheden zijn ook te vinden buiten de muren van het keizerlijke district.

Een van de leukste manieren om een ​​groep afgelegen locaties te bezoeken

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.