4-kleuren persoonlijkheidstest voor bedrijven

Ieder mens is anders. Dat is een gegeven. Met de 4-kleuren persoonlijkheidstest wordt ook meetbaar op welke manier mensen van elkaar verschillen. The Bridge Personality is de meest complete test op dit gebied. Deze 4-kleuren persoonlijkheidstest levert een inzicht in gedragsvoorkeuren op. Aan de hand daarvan wordt het een tool om ontwikkeling binnen een bedrijf mogelijk te maken. Ontwikkeling op een groot aantal verschillende gebieden.

Wat is een 4-kleuren persoonlijkheidstest?

Een 4-kleuren persoonlijkheidstest werkt op basis van een 4-kleurenmodel om te bepalen welk persoonlijkheidstype iemand is. Deze kleuren blauw, rood, geel en groen staan allemaal voor een andere persoonlijkheid. Door met een dergelijke test aan de slag te gaan, is al snel duidelijk wat iemand wel en niet is. Als bedrijf gebruik je dit in je voordeel op een groot aantal verschillende gebieden.

De voordelen van de 4-kleuren persoonlijkheidstest voor bedrijven

De 4-kleuren persoonlijkheidstest heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. In toenemende mate zien bedrijven in dat het veel waarde heeft om het personeel en/of sollicitanten op deze manier in te delen. Dit verbetert namelijk tal van processen binnen iedere organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Persoonlijke groei stimuleren: Pas op het moment dat je weet waar iemand wel en niet goed in is, is het mogelijk om dit te stimuleren. Bijvoorbeeld door specifieke training aan te bieden voor onderdelen waar een medewerker of sollicitant wat minder goed in is. Persoonlijke groei is over het algemeen een belangrijke voorwaarde voor een positief loopbaanverloop. Iemand die concrete tools beschikbaar heeft om zich te ontwikkelen, weet precies waar hij of zij naartoe werkt. Met de 4-kleuren persoonlijkheidstest van The Bridge Personality geef je iedere werknemer de mogelijkheid om stappen in de juiste richting te zetten.

  • Mensen op de juiste manier inzetten: Als bedrijf zijnde kijk je uiteraard naar het grotere plaatje. Je wilt er zeker van zijn dat mensen ook daadwerkelijk op de juiste plek gepositioneerd zijn. Dat is een ander groot voordeel van de 4-kleuren persoonlijkheidstest. Door erachter te komen wat de persoonlijkheid van iemand is, weet je ook al snel wat de beste manier is om iemand in te zetten. Is iemand bijvoorbeeld bepaald geen natuurlijke leider? Dan is een managementpositie waarschijnlijk beter weggelegd voor iemand die dat wel is.

  • 100% eerlijk resultaat: Om de betrouwbaarheid van The Bridge Personality 4-kleuren persoonlijkheidstest te optimaliseren, is er speciaal gekozen voor een slimme test. Deze test doet namelijk een beroep op algoritmes die tot in detail meten of een kandidaat wel of niet eerlijk is. Zo ontstaat er uiteindelijk een betrouwbaar beeld van de persoonlijkheid van de persoon in kwestie.

  • Beschikbaar in 20 talen: Het doel van deze test is om de 4-kleurentest universeel inzetbaar te maken. Dat wil zeggen dat deze voor ieder bedrijf beschikbaar moet zijn. Om dan van toegevoegde waarde te zijn, kiezen we ervoor om de test in 20 verschillende talen aan te bieden. Zo weet je zeker dat geen enkele medewerker of sollicitant buitengesloten raakt. Van Engels en Duits tot aan Frans en Spaans. Welke talen komen binnen jouw organisatie goed van pas?

  • Werkt samenwerking in de hand: Meer inzicht in de persoonlijkheden van de medewerkers werkt onder de streep samenwerking in de hand. Het levert namelijk een meer optimale manier van communiceren met elkaar op. Wanneer iedereen van zichzelf weet waar hij of zij goed in is en een ander juist niet, is er de mogelijkheid om elkaar te ondersteunen. Om de helpende hand te bieden. De organisatie als geheel is dan al snel een heel stuk effectiever bezig.

Heb je als bedrijf momenteel dus behoefte aan suggesties voor ontwikkeling per werknemer en/of sollicitant? En wil je graag op de korte termijn meer duidelijkheid krijgen over de verschillende persoonlijkheden van je verschillende teams? Onderneem dan direct actie en bestel The Bridge Personality. Binnen 30 minuten is de test al beschikbaar en na het invullen is de uitslag direct beschikbaar. Bij grote afnames is zelfs een voordelig abonnement een optie!  

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.