5 Redenen Waarom Mondhygiëne Belangrijk is

5 Redenen Waarom Mondhygiëne Belangrijk is

Wat is mondhygiëne?

Bij mondhygiëne gaat het erom dat uw tanden rotvrij blijven en uw andere orale structuren vrij van infecties. Dit omvat regelmatig poetsen opzetborstels en flossen . Dr. Z raadt ten zeerste tandheelkundige controles en minstens twee keer per jaar schoonmaken aan om een ​​goede mondhygiëne te garanderen.

Mondhygiëne is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn van een persoon. Studies hebben aangetoond dat onbehandelde mondziekten het risico op gezondheidsproblemen kunnen vergroten. Daarom is het handhaven van een goede mondhygiëne belangrijk om uw mondgezondheid en algemeen welzijn te verbeteren.

5 redenen waarom mondhygiëne belangrijk is

Het belangrijkste doel van mondhygiëne is om de vorming van tandplak te voorkomen die tandbederf of tandvleesontstekingen kan veroorzaken. Naast uw mondgezondheid zijn hier 5 goede redenen waarom mondhygiëne belangrijk is:

# 1 heeft invloed op uw algehele gezondheid

Je mond fungeert als een deur naar de interne delen van je lichaam. De mond dient ook als uitkijkpunt om de eerste symptomen van systemische ziekten op te sporen. Systemische ziekten zoals diabetes beginnen zich vaak te manifesteren als mondletsel of andere gebitsproblemen, zoals tandvleesontsteking.

Onderzoek aan Harvard toont aan dat patiënten met parodontitis een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Volgens dit onderzoek verhoogt parodontitis de belasting van ontstekingen in het lichaam. Chronische ontsteking kan vele delen van het lichaam aantasten, waaronder ontsteking van de slagaders.

Naast diabetes en hart- en vaatziekten zijn er nog andere gezondheidscomplicaties die worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne:

 • Bacteriële longontsteking
 • Infectieuze endocarditis
 • Complicaties van zwangerschap
 • Laag geboorte gewicht
 • Kanker
 • Sepsis

Door uw tanden en mond schoon te houden, kunt u het risico op gezondheidscomplicaties helpen voorkomen. Het is ook het beste om elke zes maanden regelmatige tandheelkundige controles in te plannen om een ​​goede mondgezondheid en hygiëne te garanderen.

# 2 Vroegtijdige opsporing van mondziekten

Een essentieel onderdeel van een goede mondhygiëne is een bezoek aan Dr. Z ten minste twee keer per jaar in Locust, NC. Naast uw bezoeken aan de tandarts kan hij uw gebitstoestand regelmatig onderzoeken en evalueren. Tandheelkundige onderzoeken en reiniging kunnen helpen bij het opsporen van mondaandoeningen of gezondheidscomplicaties veroorzaakt door mondaandoeningen.

# 3 voorkomt tandverlies

Tandverlies is het meest voorkomende gebitsprobleem bij kinderen en volwassenen. Een van de vele redenen voor het verlies van tanden is een slechte mondhygiëne. Opbouw van tandplak veroorzaakt door slechte mondhygiëne kan leiden tot ernstig tandbederf of tandvleesontsteking, wat op zijn beurt kan leiden tot tandverlies.

Goed en regelmatig poetsen Verzorging  en flossen kan de vorming van tandplak helpen verminderen.

Poetsenen flossen is echter niet voldoende om ervoor te zorgen dat uw mondgezondheid en -hygiëne optimaal zijn; het is het beste om twee keer per jaar een professionele gebitsreiniging in te plannen. Dit helpt ervoor te zorgen dat moeilijk bereikbare tanden en tandvlees vrij zijn van tandplak en tandsteen.

# 4 Help uw tandarts om een ​​oraal behandelplan voor u op te stellen

Tandheelkundige aandoeningen en orale structuren variëren voor elke patiënt. Deze tandheelkundige aandoeningen kunnen worden vastgesteld tijdens regelmatige bezoeken aan de tandarts. Tandheelkundige evaluaties kunnen helpen bij het opstellen van een uniek tandheelkundig plan voor de behoeften van elke patiënt.

Of u nu weet dat uw tanden niet goed uitgelijnd zijn of lijdt aan ernstig tandbederf, Dr. Z zal samen met u een mondverzorgingsplan opstellen. Het doel is om u te helpen uw tandheelkundige doelen te bereiken en tegelijkertijd een goede mondgezondheid en hygiëne te garanderen.

# 5 om een ​​wittere en helderdere glimlach te hebben

Heb jij het zelfvertrouwen om die parelwitte tinten te dragen?

Voor een gezonde glimlach moet u dagelijks een goede mondhygiëne beoefenen. Door uw tanden tandplakvrij te houden, kunt u met vertrouwen glimlachen.

 

Dit zijn slechts 5 goede redenen waarom mondhygiëne belangrijk is. Het beoefenen van goede hygiëne is niet alleen een goede investering voor uw gebit, maar ook voor uw algehele welzijn.

Hier zijn enkele tips om een ​​goede mondhygiëne te garanderen en te behouden:

 • Eet ali

gezonde maaltijden en vermijd zoete snacks.

 • Vermijd het gebruik van tabaksproducten.
 • Spoel uw mond na de maaltijd met water of kauw op suikervrije kauwgom.
 • Poets uw tanden minstens twee keer per dag of na elke maaltijd.
 • Bescherm uw gebit met een mondbeschermer bij het beoefenen van contactsporten.
 • Gebruik opzetborstels voor een betere hygiene

 

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *