5 VOORDELEN VAN 3D-PRINTEN

5 VOORDELEN VAN 3D-PRINTEN

Er zijn 3 hoofdmethoden die worden gebruikt voor productontwikkeling, dat wil zeggen, een ontwerp van een idee naar een fysiek, driedimensionaal prototype van het product brengen.

Subtractieve fabricage is een productontwikkelingsproces waarbij continu materiaal wordt verwijderd uit een massief blok, zoals een blok. B. metaal snijdt af. Dit kan handmatig of met CNC (Computer Numeric Controlled) machines.

Spuitgieten is een productieproces dat wordt gebruikt om producten in grote hoeveelheden te vervaardigen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden onderdelen gemaakt door verwarmd materiaal in een mal te injecteren.

Dus wat is 3D-printen? Additive manufacturing, ook wel 3D-printen genoemd, is het proces waarbij driedimensionale objecten worden gemaakt uit een computerbestand door het onderdeel op te bouwen door materiaal laag voor laag toe te voegen.

Tegenwoordig gebruiken steeds meer bedrijven in verschillende industrieën 3D-printen omdat het veel belangrijke voordelen biedt ten opzichte van de meer traditionele productiemethoden van subtractieve productie en spuitgieten.

  1. SNELHEID:

Een van de grootste voordelen van 3D-printtechnologie is rapid prototyping. Rapid prototyping is de mogelijkheid om een ​​op maat gemaakt onderdeel in zo min mogelijk tijd te ontwerpen, produceren en testen. Bovendien kan het ontwerp indien nodig worden aangepast zonder de snelheid van het fabricageproces nadelig te beïnvloeden.

Voordat de 3D-printindustrie floreerde, duurde het weken om een ​​prototype te produceren. Elke keer dat er een wijziging werd aangebracht, kwamen er een paar weken bij. Rekening houdend met levertijden kan de volledige ontwikkeling van een product van begin tot eind al snel een jaar duren.

Met 3D print technieken kan een bedrijf in enkele dagen (en soms zelfs minder) een onderdeel ontwerpen, in-house vervaardigen op een professionele 3D-printer en testen.

Voor kleine bedrijven of zelfs individuen is dit verschil aanzienlijk. De vrijheid en creativiteit die 3D-printen biedt, betekent dat bijna alles kan worden gemaakt zonder dat er magazijnen vol dure machines nodig zijn. Er zijn geen lange doorlooptijden die doorgaans worden geassocieerd met het uitbesteden van complexe productieprojecten. Het betekent vrijheid van de beperkingen van minimale bestelhoeveelheden, zodat onderdelen en producten eenvoudig kunnen worden gemaakt en aangepast.

  1. KOSTEN

Voor kleine hoeveelheden en toepassingen is 3D-printen het meest kosteneffectieve productieproces. Traditionele prototypingmethoden zoals CNC-bewerking en spuitgieten vereisen grote aantallen dure machines en hebben veel hogere arbeidskosten, aangezien er ervaren machinisten en technici nodig zijn om ze te bedienen.

Dit in tegenstelling tot het 3D-printproces, waarbij slechts 1 of 2 machines en minder operators (afhankelijk van het systeem) nodig zijn om een ​​onderdeel te produceren. Er is veel minder afvalmateriaal omdat het onderdeel helemaal opnieuw is opgebouwd in plaats van uit een massief blok gesneden, zoals het geval is bij subtractieve productie, en meestal geen extra gereedschap vereist.

  1. FLEXIBILITEIT

Een ander groot voordeel van 3D-printen is dat elke printer bijna alles kan produceren dat binnen zijn bouwvolume past.

Met traditionele productieprocessen vereist elk nieuw onderdeel of elke wijziging in het ontwerp van een onderdeel de creatie van een nieuw gereedschap, mal, matrijs of opspanning om het nieuwe onderdeel te maken.

Bij 3D-printen wordt het ontwerp in de slicersoftware ingevoerd, de benodigde ondersteuningen toegevoegd en vervolgens afgedrukt met weinig of geen aanpassingen aan de fysieke machines of apparatuur.

Met 3D-printen kunnen geometrieën worden gemaakt en vervaardigd die niet met traditionele methoden kunnen worden vervaardigd, hetzij als een enkel onderdeel of helemaal niet. Dergelijke geometrieën omvatten holtes binnen vaste delen en delen binnen delen.

In tegenstelling tot traditionele methoden, maakt 3D-printen de integratie van meerdere materialen in een enkel object mogelijk, waardoor een reeks kleuren, texturen en mechanische eigenschappen kunnen worden gemengd en op elkaar afgestemd.

  1. KWALITEIT:

Traditionele fabricagemethoden kunnen resulteren in slechte ontwerpen en prototypes van slechte kwaliteit. Stel je voor dat je een cake bakt waarbij alle ingrediënten worden gecombineerd en gemengd en vervolgens in de oven wordt geplaatst om te bakken. Als de elementen niet goed gemengd waren, zou de cake problemen hebben zoals luchtbellen of niet goed doorbakken. Hetzelfde kan gebeuren met subtractieve of injectiemethoden; Kwaliteit is niet altijd gegarandeerd.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *