5 voordelen van het opnieuw zaaien van uw gazon

Winterweer, voedende wezens en algemene slijtage kunnen hun tol eisen op een gazon dat een paar maanden eerder nog heerlijk weelderig was. Als u kale bruine vlekken vindt tussen nieuwe groei of het dunner worden van een eens zo dik groen tapijt, is het opnieuw inzaaien van uw gazon een eenvoudige remedie die toekomstige problemen kan helpen voorkomen. Als u een extra portie zaad op uw gazon aanbrengt voordat het tekenen van verdunning of beschadiging vertoont, bespaart u in de toekomst tijd en moeite.

erosie verminderen

Grassen hebben compacte, vezelige wortelstelsels die uitstekend binden. Daarom zorgt een dicht beplant, opnieuw ingezaaid gazon ervoor dat grond en water blijven waar u het wilt, precies in de wortelzone, waardoor afvloeiing en bodemverlies worden verminderd. Uiteindelijk verbetert dit de algehele gezondheid van uw gazon, omdat het de nodige voedingsstoffen en vocht kan vasthouden om te gedijen.

uiterlijk verbeteren

Als je ruimte en tijd aan een gazon gaat besteden, maak het dan heerlijk. Vul bruine, kale plekken en gebieden die zijn beschadigd door huisdieren en ongedierte op door een nieuwe batch zaden te planten. Schraap eenvoudig de plekken die aandacht nodig hebben met een hark, gooi je zaden erin en houd de grond gelijkmatig vochtig totdat de zaden ontkiemen. Door een sproeier te gebruiken die gemakkelijk te verplaatsen is, kunt u uw watergift richten. Een dicht beplant gazon, ongeacht de grootte, is meteen aantrekkelijker. Het is niet alleen prettig voor de ogen, het voelt ook fantastisch aan onder de voeten.

Verminder het risico op plagen en ziekten

Een gezond gazon is de beste oplossing om plagen en ziekten te voorkomen en te bestrijden. Een gemakkelijke verandering die u kunt aanbrengen bij het kweken van zo gezond mogelijk gras, is om minder vaak en voor langere tijd water te geven om een ​​sterk, goed ontwikkeld wortelstelsel te stimuleren. Een andere oplossing is doorzaaien. Als uw gazon een lange geschiedenis heeft met bepaalde plagen, hoeft u geen chemicaliën toe te passen, maar zoekt u naar zaadvariëteiten die goed zullen groeien in uw klimaat. Het is het beste om zaden te kiezen die de minste hoeveelheid water nodig hebben en zeer resistent zijn tegen ziekten. Een mengsel van graszaden met madeliefjes (Bellis perennis) is een andere prachtige oplossing. Ze trekken bestuivers en nuttige insecten aan en ondersteunen ze.

dikte vergroten

Als u op zoek bent naar een dik tapijt van gras, kan opnieuw Gras zaaien dat ook doen. Een goed getimede portie zaad en de juiste hoeveelheid water zal een dun gazon veranderen in een luxe uitgestrektheid van groen. De grassprieten zijn niet meer te tellen, maar vloeien samen tot een groen oppervlak. Het wordt onmiddellijk duurzamer, is bestand tegen voetverkeer en spelen, en is ook bestand tegen natuurlijke verwering en omgevingsstress.

Geen chemicaliën nodig

Het onderhouden van een gezond, robuust gazon betekent dat u geen chemische meststoffen of pesticiden hoeft toe te passen om problemen op te lossen. Wanneer u een gezond gazon onderhoudt met een paar best practices, zoals goed water geven en opnieuw zaaien, heeft ongedierte geen kans om de overhand te krijgen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *