58-jarige man aangehouden voor diefstal Van Gogh, Frans Hals

58-jarige man aangehouden voor diefstal Van Gogh, Frans Hals

[ad_1]


De politie heeft dinsdag een 58-jarige man uit Baarn aangehouden in verband met de de roof van kostbare schilderijen van Vincent van Gogh en Frans Hals. Het eerste kunstwerk, genaamd ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ van Van Gogh (1884), verdween vorig jaar maart uit het Singer Museum in Laren. ‘Twee lachende jongens’ van Hals (1626-1627) werd eind augustus meegenomen uit museum Het Hofje van mevrouw Van Aerden in Leerdam. De schilderijen zijn nog niet teruggevonden.
Het doek van Van Gogh, waarvan de waarde wordt vastgesteld op ongeveer anderhalf miljoen euro , werd in de nacht van 29 op 30 maart uit het Larense museum ontvreemd. Om toegang te krijgen tot de ruimte is daarbij de glazen voordeur geforceerd. In een poging de dader(s) op te sporen werd de roof enkele maanden later behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarop kwamen tientallen tips, maar dit leidde tot op dinsdag niet tot een aanhouding.
In de zomer, op 26 augustus, werd het schilderij van Hals (geschatte waarde zeker 15 miljoen euro) gestolen uit het museum in Leerdam. Ook deze roof gebeurde ’s nachts nadat een deur was geforceerd. Dat doek was al eerder uit het Hofje van mevrouw Van Aerden gestolen. Het verdween al eens in 1988, toen was het drie jaar zoek. Ook in 2011 werd het schilderij meegenomen; toen werd het na zes maanden teruggevonden.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *