7 gewoonten van de zeer effectieve vrachtwagenchauffeur

7 gewoonten van de zeer effectieve vrachtwagenchauffeur

We werken elke dag samen met recruiters van vrachtwagenchauffeurs, wervingsmanagers en ondersteuningsteams. Onze jarenlange ervaring heeft ons ertoe gebracht zeven belangrijke gewoonten op te merken die succesvolle recruiters onderscheiden. Hier leest u hoe u een succesvolle chauffeur-recruiter kunt worden.

  1. REAGEER SNEL!

Een van onze beste tips voor recruiters van vrachtwagenchauffeurs is om snel te reageren op nieuwe sollicitatieverzoeken. De meeste coureurs solliciteren naar meer dan één machinist als ze op zoek zijn naar een baan, dus vanaf het moment dat de coureur op ‘verzenden’ klikt, zit je in een race, of je het nu leuk vindt of niet.

  1. BLIJF IN CONTACT

Blijf in contact met chauffeurs nadat ze hun aanvraag hebben ingediend. Van het in context plaatsen van taakdetails voor de chauffeur tot het verkrijgen van de laatste informatie die nodig is voor verwerking of beveiligingsbehoeften, er is altijd een reden om in contact te blijven met chauffeurs. Hoe meer communicatie je met hen hebt tijdens de periode tussen applicatie en oriëntatie, hoe beter. Dit zorgt voor een betere ervaring voor chauffeurs, en als u niet met hen praat, zullen veel andere vervoerders in de vrachtwagenindustrie dat graag doen.

  1. KEN DE STATISTIEKEN EN BLIJF VERBONDEN

De meeste chauffeurs die deze tijd toepassen, zullen uiteindelijk niet voor u rijden. Accepteer die marktrealiteit en blijf in contact met potentiële chauffeurs, vooral degenen die een geweldige aanwinst voor uw bedrijf zouden zijn. Uw wervingsstrategieën voor chauffeurs moeten inhouden dat u verbonden blijft via persoonlijke telefoontjes en e-mails en/of een geautomatiseerd systeem voor het leveren van inhoud, zoals infuusmarketing.

  1. KEN DE DETAILS

Vergroot uw geloofwaardigheid door de huidige details te kennen van de banen waarvoor u rekruteert, niet alleen loon per mijl en gemiddeld aantal kilometers, maar ook de fijnere punten. Hoe werkt het bonusmijlenprogramma bijvoorbeeld eigenlijk en hoe zijn de voordeelprogramma’s gestructureerd? Wees voorbereid om de vragen van de chauffeur duidelijk en eerlijk te beantwoorden.

  1. KEN HET TECHNOLOGISCHE PLATFORM

Weten hoe je een succesvolle recruiter voor chauffeurs kunt zijn, houdt in dat je het wervingsproces begrijpt vanuit het perspectief van een chauffeur. Zorg ervoor dat u een chauffeur door het proces kunt leiden. Als u bijvoorbeeld Driver Pulse gebruikt in uw proces, moet u een bestuurder kunnen begeleiden door een afbeelding van zijn of haar rijbewijs te uploaden met hun smartphone. Dit maakt het proces voor chauffeurs gemakkelijker en is een belangrijke reden om contact met hen te houden. Intern hebben recruiters het erg druk, met duizend dingen te doen en zoveel onderbrekingen. Als u weet welke technologische hulpmiddelen u tot uw beschikking heeft, verhoogt u uw slagingspercentage en de efficiëntie van uw aanwerving, en kunt u de dag doorkomen zonder gek te worden.

  1. WEET WAAR U MEER BESTUURDERS NODIG HEBT

Misschien is een van de belangrijkste tips voor het werven van vrachtwagenchauffeurs die we voor u hebben eenvoudig: weet waar u de meeste hulp nodig heeft. Hoewel het waar is dat de meeste vervoerders zoveel chauffeurs inhuren als ze kunnen vinden en kwalificeren, hebben ze allemaal een aantal zeer opwindende functies. Misschien heeft uw verkoopteam net een nieuwe lading opgepikt in een deel van het land waar u niet veel chauffeurs heeft of een wagenpark of terminal die echt moeilijk te bemannen is. Het vinden van kandidaten voor die gebieden met grote behoefte zal het effect dat een recruiter op een bedrijf kan hebben, vergroten. Als u op zoek bent naar een bureau, probeer dan de beste uitzendbureau chauffeurs

  1. KEN HUN WERVINGSBELEID EN PROCEDURES

Dit is de laatste, maar zeker niet de minste, op onze lijst met tips voor recruiters van vrachtwagenchauffeurs. Weinig dingen zullen een chauffeur meer frustreren dan werken met een recruiter die maar om één ding blijft vragen. Kandidaten zo snel en gemakkelijk mogelijk door het proces krijgen, betekent dat er meer chauffeurs worden aangenomen, dus zoek alle benodigde details op voordat u zich aan hen bindt.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.