― Advertisement ―

spot_img
HomeOngecategoriseerdJong Oranje blijft ongeslagen, EK-ticket bijna binnen handbereik

Jong Oranje blijft ongeslagen, EK-ticket bijna binnen handbereik

Jong Oranje heeft zijn achtste wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger was in Almere veel te sterk voor Noord-Macedonië, met een klinkende 5-0 overwinning.

Met deze overwinning heeft Jong Oranje nu 24 punten uit acht wedstrijden in groep C. Aankomende maandag kan Nederland het ticket voor het EK van 2025 definitief veiligstellen met minstens één punt in de thuiswedstrijd tegen Georgië, de nummer twee in de groep, die vanavond met 3-0 won van Moldavië en nu op 16 punten uit zeven wedstrijden staat.

Jong Oranje toonde vanaf de eerste minuut de noodzakelijke energie en concentratie om Noord-Macedonië naar huis te sturen met een nederlaag. De doelpuntenregen begon al binnen twee minuten, dankzij een doelpunt van Youri Regeer, speler van FC Twente.

Na rust bleef Jong Oranje de druk opvoeren en uit een voorzet van de uitblinkende Noah Ohio scoorde Million Manhoef twee doelpunten. Regeer maakte er met zijn tweede doelpunt een 5-0 van. De debuterende AZ-keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro hield de hele wedstrijd de nul, waardoor Jong Oranje de perfecte score behield.