Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomeOngecategoriseerdIerse Eddie Dunbar triomfeert in uitdagende voorlaatste Vuelta-etappe, klassementsleider Roglic blijft stabiel

Ierse Eddie Dunbar triomfeert in uitdagende voorlaatste Vuelta-etappe, klassementsleider Roglic blijft stabiel

Eddie Dunbar, de Ierse renner van Jayco-AlUla, heeft triomfantelijk de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Na een afstand van 172 kilometer kwam hij als eerste over de streep op de Picón Blanco, dankzij een perfect getimede demarrage.

Eddie Dunbar wint Vuelta-etappe

Enric Mas finishte zeven seconden later als tweede, terwijl klassementsleider Primoz Roglic de derde plek claimde. Ben O’Connor, de Australiër die voor een groot deel van de Vuelta de rode trui droeg, kwam als zesde over de finish.

Er waren onderweg twijfels over de fitheid van Roglic, met geruchten over voedselvergiftiging binnen zijn team. Drie teamgenoten waren zelfs gedwongen om op te geven. Echter, de Sloveen van Red Bull-Bora-hansgrohe leek geen last te hebben en kwam nooit in de problemen.

De 79ste editie van de Vuelta wordt morgen afgesloten met een 25 kilometer lange tijdrit, met start en finish in Madrid. Roglic begint met een voorsprong van 2 minuten en 2 seconden op O’Connor.

De twintigste etappe voerde de renners van Villarcayo naar Picón Blanco. De organisatie had een rit vol obstakels gepland voor de voorlaatste etappe, wat leidde tot vele aanvallen en verschuivingen in het klassement.