Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomeOngecategoriseerdSpannende Finale in Ronde van Romandië: Vollering overtreft Kopecky in intense tweestrijd

Spannende Finale in Ronde van Romandië: Vollering overtreft Kopecky in intense tweestrijd

Op zaterdag 7 september 2024 schreef Demi Vollering de koninginnenrit van de Ronde van Romandië 2024 op haar naam. De Nederlandse vocht een fascinerende tweestrijd uit met haar teamgenoot Lotte Kopecky in een spannende finale, waarbij ze net iets sterker bleek in een fel betwiste sprint. Kopecky werd echter de nieuwe leider in het algemeen klassement.

In de iets meer dan honderd kilometer lange tweede etappe van de Ronde van Romandië – van Chipps naar Vercorin – werd het algemeen klassement gemaakt. De etappe begon met drie vlakke rondes over een lokaal circuit langs de Rhône, gevolgd door een zeer zware finale met twee beklimmingen.

De vlucht van de dag werd echter nooit groter dan één minuut en het was wachten op een hergroepering die kwam er op dertig kilometer van de finish. Dit resulteerde in een clash tussen de beste rensters op de slotklim naar Vercorin.

Na een indrukwekkende tussenversnelling van ploeggenote Fisher-Black en een speldenprik van Realini besloot Vollering voor het eerst door te trekken. Slechts drie rensters konden volgen: teamgenoten Kopecky, Fisher-Black en Realini. Realini moest het in de slotfase dus opnemen tegen een overmacht van SD Worx-Protime.

Het resulteerde in een sprint op het scherpst van de snede tussen de twee kleppers. Vollering ging de sprint als eerste aan en hield het bijzonder lang vol. Kopecky leek in de laatste meters toch nog aan te trekken, maar Vollering pakte uiteindelijk de zege met een beter getimede sprong.