Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomebedrijfEen terugblik op de revolutionaire acceptatie van Bitcoin door El Salvador drie...

Een terugblik op de revolutionaire acceptatie van Bitcoin door El Salvador drie jaar geleden

Op 7 september 2021 zette El Salvador een historische stap door als eerste land ter wereld bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel te accepteren. Deze moedige stap, ingeleid door president Nayib Bukele, was bedoeld om de economische toekomst van het land te veranderen en minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar en internationale overboekingen goedkoper en toegankelijker te maken.

Bitcoin acceptatie in El Salvador

Om de adoptie te stimuleren, introduceerde het land de ‘Chivo’-wallet, een digitale portemonnee waarmee burgers zowel met bitcoin als Amerikaanse dollars konden betalen. Elke burger die de app downloadde kreeg als stimulans 30 dollar in bitcoin. Deze maatregel was vooral bedoeld om de miljoenen Salvadoranen die in het buitenland werken te helpen geld naar hun families te sturen, een proces dat vaak duur en inefficiënt is via traditionele financiële instellingen.

Drie jaar later is de evaluatie gemengd. Bitcoin is al drie jaar een universeel geaccepteerd betaalmiddel. Hoewel de waarde van de munt aanzienlijke dalingen heeft gekend, is de infrastructuur voor digitale betalingen aanzienlijk gegroeid.

El Salvador blijft experimenteren met andere cryptogerelateerde projecten, zoals plannen voor de bouw van een ‘Bitcoin City’, volledig gefinancierd door bitcoin. Maar één ding is zeker: El Salvador heeft op 7 september 2021 economische geschiedenis geschreven.