Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomebedrijfRipple's CEO kondigt de lancering aan van een nieuwe stabiele cryptomunt, Ripple...

Ripple’s CEO kondigt de lancering aan van een nieuwe stabiele cryptomunt, Ripple USD (RLUSD)

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), kondigde recentelijk aan dat het bedrijf zich voorbereidt op de lancering van hun nieuwe stabiele cryptomunt, Ripple USD (RLUSD). Dit werd onthuld tijdens een fireside chat op de Korea Blockchain Week in Seoul.

Ripple USD

De lancering van de nieuwe stablecoin zal naar verwachting binnen enkele weken plaatsvinden. Ripple ziet grote kansen in de stablecoin-markt, vooral na de problemen die concurrent USDC 18 maanden geleden ondervond met het tijdelijk verliezen van de dollar-koppeling.

De stablecoin-markt wordt momenteel gedomineerd door Tether (USDT) en USDC (USDC), die respectievelijk 70% en 21% van de totale stablecoinvoorraad vertegenwoordigen. Ripple hoopt met RLUSD mee te concurreren in deze markt, dankzij hun bestaande samenwerkingen met financiële instellingen.

Garlinghouse liet zich ook negatief uit over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Na een langdurige rechtszaak tussen Ripple en de SEC, waarin Ripple werd veroordeeld tot het betalen van een boete van $125 miljoen, heeft Garlinghouse geen goed woord over voor de SEC. Het bedrijf viert deze uitkomst als een overwinning voor zowel het bedrijf als de cryptosector.

Ongeacht de uitkomst van de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen, gelooft Garlinghouse dat de crypto-sector zal zegevieren. Hij verwacht dat dit zal leiden tot nieuw leiderschap bij de SEC. Ondanks de uitdagingen blijft Garlinghouse optimistisch over de toekomst van crypto, met name vanwege de verwachte positieve veranderingen in de komende vijf jaar.