Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomebedrijfCryptobetalingen in de reisindustrie worden steeds gangbaarder: 2,2 miljoen hotels accepteren nu...

Cryptobetalingen in de reisindustrie worden steeds gangbaarder: 2,2 miljoen hotels accepteren nu cryptobetalingen

In een baanbrekende ontwikkeling in de reisindustrie worden cryptobetalingen steeds gangbaarder, met een verbazingwekkend aantal van 2,2 miljoen hotels wereldwijd die nu cryptobetalingen accepteren. Dit nieuws markeert een belangrijke mijlpaal in de toenemende acceptatie van cryptocurrencies in de mainstream-industrieën, waarbij de reisindustrie de weg vrijmaakt.

Cryptobetalingen in de reisindustrie

Centraal in deze ontwikkeling staat Travala, een platform dat reizigers in staat stelt om hun reizen te betalen met cryptocurrencies zoals bitcoin. Travala heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met de reiszoekmachine Skyscanner, waardoor het platform toegang krijgt tot de 110 miljoen maandelijkse gebruikers van Skyscanner en klanten de mogelijkheid biedt om te betalen met meer dan 100 verschillende cryptocurrencies.

Deze samenwerking draagt bij aan het gebruik van blockchaintechnologie in de reisindustrie, waardoor alternatieve betalingsmethoden toegankelijker worden voor reizigers. Het markeert ook de eerste samenwerking tussen een cryptoreisplatform en Skyscanner, waardoor reizigers nu de mogelijkheid hebben om meer dan 2,2 miljoen hotels te boeken met cryptocurrencies als betaalmiddel.

Sanja Vukik, het hoofd van hotels bij Skyscanner, heeft positief gereageerd op de samenwerking. Ze ziet deze ontwikkeling als een stap in de juiste innovatieve richting, waardoor Skyscanner een nieuwe betalingsmethode aan het bedrijf kan toevoegen. Ze gelooft dat door het integreren van de toonaangevende zoekmogelijkheden van Skyscanner met het crypto-platform van Travala, reisplanning toegankelijker en flexibeler wordt gemaakt voor het groeiende aantal reizigers dat de voorkeur geeft aan alternatieve betalingsmethoden.

Deze samenwerking is echter slechts een deel van wat nodig is om meer gebruikers aan te trekken, volgens Justin Hyun, directeur investeringen bij The Open Network Foundation. Hij suggereert dat om ‘de volgende 500 miljoen gebruikers’ aan te trekken, er eenvoudige apps nodig zijn die ‘echte bruikbaarheid’ kunnen bieden. Alleen dan kan massale adoptie worden bereikt.

De CEO van Travala, Juan Otero, ziet ook aanzienlijke voordelen voor de Web3- en crypto-industrie als gevolg van deze samenwerking. Hij gelooft dat het nut van crypto nu aan een breder consumentenpubliek kan worden getoond. Hij stelt dat reismarktplaatsen zoals Skyscanner het startpunt zijn voor velen tijdens de ontdekkingsfase voor reizen, en met Travala op een van ’s werelds toonaangevende reismarktplaatsen zal nieuwsgierigheid worden aangemoedigd die Web2-gebruikers naar de wereld van Web3 leidt.

Met meer dan 80 miljard dagelijkse zoekopdrachten op Skyscanner, zou deze samenwerking kunnen resulteren in meer gebruikers voor Travala’s cryptoreisplatform. Travala hoopt een revolutie teweeg te brengen waarbij cryptobezitters rechtstreeks met hun digitale valuta een reis kunnen boeken, zonder eerst hun crypto te hoeven omzetten naar fiatgeld.

Andere reisaanbieders zoals Booking en Expedia erkennen ook cryptocurrencies als betalingsoptie, maar niet zo uitgebreid als Travala. Travala onderscheidt zich door meer dan honderd verschillende cryptocurrencies aan te bieden als betalingsmogelijkheid, waardoor het een pionier is in de acceptatie van crypto in de reisindustrie.