Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
HomebedrijfNikola Oprichter Trevor Milton veroordeeld tot betaling van $168 miljoen in fraudezaak:...

Nikola Oprichter Trevor Milton veroordeeld tot betaling van $168 miljoen in fraudezaak: Analyse van de gevolgen en implicaties

In een recente ontwikkeling in de wereld van elektrische voertuigfabrikanten, werd Trevor Milton, de oprichter van de Amerikaanse elektrische vrachtwagenfabrikant Nikola Corporation (NASDAQ:NKLA), veroordeeld door een Amerikaanse rechtbank tot het betalen van $ 167,7 miljoen aan het bedrijf. Deze uitspraak is het resultaat van Milton’s valse en misleidende uitspraken aan het publiek over de technologie en bedrijfsactiviteiten van Nikola.

Nikola Oprichter veroordeeld

U.S. District Judge Diane Humetewa in Phoenix bevestigde de beslissing op maandag, waarbij de uitspraak van een arbitragepanel uit november 2023, die in het voordeel van Nikola uitviel, werd bevestigd. Het panel hield Milton verantwoordelijk voor $121,25 miljoen, wat 97% is van de $125 miljoen boete die Nikola moest betalen om een civiele fraudezaak met de U.S. Securities and Exchange Commission te schikken. Bovendien moet Milton bijna 46,5 miljoen dollar betalen aan juridische kosten en uitgaven.

De jury baseerde haar beslissing op een scheidingsovereenkomst die Milton ondertekende toen hij in september 2020 als CEO ontslag nam. Ondanks Milton’s beweringen dat de toekenning buitensporig was en niet eerlijk rekening hield met de betrokkenheid van andere leidinggevenden, bestuurders en werknemers van het bedrijf, vond rechter Humetewa de toekenning van 3% schuld aan Nikola voor het niet voorkomen van Milton’s acties aannemelijk.

Milton, die inmiddels 42 jaar oud is, werd in oktober 2022 door een jury in Manhattan veroordeeld voor twee aanklachten van draadfraude en één aanklacht van effectenfraude. De aanklachten kwamen voort uit leugens over Nikola’s technologische vooruitgang, waaronder valse beweringen over het bouwen van een pick-uptruck vanuit het niets, het ontwikkelen van eigen batterijen en het maken van vooruitgang met de ‘Nikola One’ semi-truck, die niet functioneel was.

Op dinsdag hadden de advocaten van Milton nog niet gereageerd op de uitspraak en de juridische vertegenwoordigers van Nikola hadden nog geen commentaar gegeven. Milton is momenteel op borgtocht vrij terwijl hij in beroep gaat tegen zijn veroordeling en het vonnis dat in december 2023 werd uitgesproken.

De rechtszaak is gedocumenteerd in de zaak Nikola Corp tegen Milton, in het Amerikaanse District Court voor het District Arizona, onder zaaknummer 23-02635.