Lid worden

Ontvang de beste aanbiedingen en updates met betrekking tot Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img

Rep. Rashida Tlaib accuses Kroger of using facial recognition for future surge pricing

Congresswoman Tlaib Raises Concerns Over Kroger's Use of Technology Congresswoman Rashida Tlaib has expressed serious apprehensions regarding the implementation of technology in Kroger grocery stores,...
HomeNieuwsEconomieStaatssecretaris wil aparte wet tegen psychisch geweld

Staatssecretaris wil aparte wet tegen psychisch geweld

Het concept femicide, ook wel bekend als vrouwenmoord, kent diverse omschrijvingen, maar in essentie betreft het de moord op vrouwen. Dit fenomeen komt vaak voor binnen de context van relaties, waarbij de slachtoffers gedood worden door hun partner of ex-partner. In sommige gevallen verwijst het specifiek naar het moedwillig doden van een persoon puur op basis van haar geslacht, namelijk omdat zij vrouw is.

Femicide vestigt de aandacht op de specifieke kwetsbaarheid en slachtoffersstatus van vrouwen in gewelddadige situaties, en benadrukt de culturele en structurele factoren die bijdragen aan gendergerelateerd geweld. De term wordt vaak gebruikt om de ernst van het geweld tegen vrouwen te onderstrepen en als een oproep tot maatregelen die de veiligheid en de rechten van vrouwen moeten waarborgen.

Om de toenemende zorgen rondom dit onderwerp aan te pakken, heeft de Staatssecretaris plannen aangekondigd om een nieuwe specifieke wet in te voeren die psychologisch geweld strafbaar maakt. Deze wetgeving beoogt de juridische bescherming voor vrouwen uit te breiden en stelt hogere straffen in voor daders van psychisch geweld. Het doel is om het bewustzijn te vergroten en slachtoffers te voorzien van betere juridische mogelijkheden om op te treden tegen misbruik.

Dit initiatief is een reactie op groeiende maatschappelijke en politieke druk om effectief op te treden tegen niet-lichamelijk geweld, dat vaak onzichtbaar blijft, maar desastreuze gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid van de slachtoffers. Met de introductie van een aparte wet hoopt de Staatssecretaris een belangrijke stap te zetten naar een veiliger en rechtvaardiger samenleving waarin geweld tegen vrouwen niet wordt getolereerd.