Acht doden in massagesalons Atlanta, mogelijk racistisch motief

Acht doden in massagesalons Atlanta, mogelijk racistisch motief

[ad_1]


Acht personen, onder wie zeker zes vrouwen van Aziatische afkomst, zijn dinsdag om het leven gekomen bij schietpartijen in drie massagesalons in en nabij de Amerikaanse stad Atlanta. Een 21-jarige man is aangehouden; hij was „zeer waarschijnlijk” betrokken bij alle drie de misdaden, aldus een politiewoordvoerder tegen AFP. Of daarbij sprake was van een racistisch motief is nog onbekend.
De eerste schietpartij vond plaats rond 17.00 uur in een massagesalon op zo’n 50 kilometer van Atlanta en eisten vier doden en twee gewonden. Kort daarna vielen nog vier slachtoffers in twee naburige massagesalons in Atlanta. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zijn vier slachtoffers van Koreaanse afkomst. De verdachte werd met behulp van camerabeelden nabij een van de salons diezelfde avond nog aangehouden op zo’n 240 kilometer van de stad. Ten tijde van de schietpartijen is het voertuig waarin hij reed tevens gezien nabij de andere salons.
De moorden kwamen enkele uren na de publicatie van een rapport van de Amerikaanse anti-discriminatiegroepering Stop AAPI Hate, waarin wordt verwezen naar een toename van misdaden ingegeven door anti-Aziatisch racisme in de Verenigde Staten, met name gericht op vrouwen.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.