Agenten zwaargewond bij protesten Bristol

Agenten zwaargewond bij protesten Bristol

[ad_1]

Agenten zwaargewond bij protesten Bristol
Bij protesten in Bristol in het zuidwesten van Engeland zijn twee agenten zwaar gewond geraakt en zijn twee politiewagens in brand gestoken. Dat meldt persbureau Reuters. Er werd gedemonstreerd tegen een nieuwe wet die de mogelijkheid tot demonstreren inperkt, maar vanwege het coronavirus was dit protest verboden.
Duizenden demonstranten waren de straat op gegaan. De politie riep mensen op thuis te blijven, waarna zij ingrepen. Een kleinere groep demonstranten raakte slaags met de politie en schoot met vuurwerk op de ordehandhavers. Twee agenten zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, de ene met een gebroken arm en de ander met gebroken ribben. Bij het politiebureau zijn ramen ingeslagen.
Onder de nieuwe wet kan de politie grenzen stellen aan protesten: hoe lang deze mogen duren en hoeveel geluid er gemaakt wordt. Wie zich niet aan de nieuwe regels houdt, riskeert een boete van 2.500 pond (2.900 euro) Demonstranten vrezen dat protest daarmee te makkelijk kan worden tegengehouden, ook wanneer grote bijeenkomsten weer toegestaan worden zodra coronamaatregelen kunnen worden afgebouwd.

Lees ook: ‘Politie beschermde ons niet maar verdedigde het patriarchaat’

Een brandend politiebusje tijdens het protest in Bristol. Foto Peter Cziborra/Reuters

Welkom in een nieuw blog
De redactie van NRC houdt iedere dag de laatste ontwikkelingen in de mondiale coronacrisis bij. Dit was het belangrijkste nieuws van zondag 21 maart:
In het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag ruim 844.000 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat om het hoogste aantal vaccinaties in één dag in het VK. Ruim 27 miljoen Britten zijn inmiddels gevaccineerd.
Het is niet waarschijnlijk dat de huidige coronamaatregelen op korte termijn versoepeld worden. Persbureau ANP en de NOS meldden dat op basis van het Catshuisoverleg, dat zondag werd gehouden.
Het RIVM meldde dat er 7.025 nieuwe besmettingen waren geregistreerd. Daarnaast werden er vijftien sterfgevallen door Covid-19 gemeld in de afgelopen 24 uur.
Net als op eerdere zondagen werd er gedemonstreerd op het Museumplein in Amsterdam. Er werd een noodbevel afgekondigd nadat mensen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. 150 mensen werden aangehouden.

Of lees hier het gehele blog van gisteren terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *