Alles Over Honda Dio

Honda Dio is een beschikbare kilometerscooter. Het is verkrijgbaar in 3 varianten en 8 kleuren met een superieure variant. De Honda Dio wordt aangedreven door een 109,51 cc BS6-motor die een vermogen van 7,65 pk en een koppel van 9 Nm ontwikkelt. Met trommelremmen voor en achter wordt de Honda Dio geleverd met een gecombineerd remsysteem voor beide wielen. Deze Dio scooter weegt 105 kg en heeft een brandstoftank van 5,3 liter. Ik hou van de Duo scootmobiel om mee te rijden.

Honda heeft de nieuwe Dio in twee varianten geïntroduceerd, waaronder standaard en luxe, en voorzien van een aantal updates om hem te onderscheiden van de vorige versie. Om te beginnen is de sportieve styling van de scooter nu scherper geworden met een opnieuw ontworpen koplamp, positielicht en achterlicht, samen met scherpere contouren door de carrosserie.

Het is ook versierd met originelere graphics en een gesplitste handgreep aan de achterkant. De nieuwe Dio krijgt ook extra functies, zoals een stille ACG-starter, motorblokkering op de zijstandaard, externe brandstofvuldop, dubbele functieschakelaar die de stoel- en tankdopopener integreert, voorvak en een nieuwe DC LED-koplamp. Interessant is dat het ook het volledig digitale instrumentenpaneel behoudt met meer informatie zoals brandstofbereik, gemiddeld brandstofverbruik en realtime brandstofverbruik.

Wat hem nu in overeenstemming maakt met de nieuwe BS6-emissienormen, is een herwerkte 109.19cc-motor die nu Honda’s geplande brandstofinjectie ontvangt, in plaats van de vorige opstelling met carburateur. Op het gebied van fietsonderdelen hebben de 10-inch wiel- en draglink-ophanging van het uitgaande model plaatsgemaakt voor een 12-inch wiel met telescopische vorken, vergelijkbaar met de Activa 6G. De achterkant is nog steeds gemonteerd op een 10-inch wiel opgehangen door een monoshock. Remmen gebeurt door trommelremmen aan beide uiteinden, bijgestaan ​​door een gecombineerd remsysteem. Om hem meer stabiliteit te geven, heeft Honda ook de wielbasis van de Dio iets vergroot.

Honda biedt de Dio aan in vier kleuren, waaronder blauw, rood, oranje en grijs. Naast deze basiskleuren kunnen kopers ook kiezen voor de nieuwe Repsol-editie, met opvallende graphics die zijn geïnspireerd op Honda’s Repsol-racefietsen. Qua concurrentie staat het tegenover de TVS Jupiter 110, Hero Pleasure Plus 110 en Hero Maestro Edge 110.

Honda Dio deskundige mening

– Geeft goede kilometers terug

– Heeft een goed servicenetwerk

– Het is gemakkelijk te onderhouden

Het kon beter

– Voorwielophanging is verouderd

– Ik zou betere remmen kunnen krijgen

– Storing in lichtmetalen velgen.

Honda Dio heeft een 109,51 cc motor, geeft een kilometerstand van 48 kmpl en weegt 105 kg, terwijl de Honda Activa 6G prijs met een 109,51 cc automaat motor een kilometerstand geeft van 50 kmpl en 107 kg weegt. U kunt Honda Dio en Honda Activa 6G vergelijken op basis van de gedetailleerde specificaties, functies, prijzen en beoordelingen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *