Bewakers Capitool aangereden en neergestoken, dader vermoedelijk dood

Bewakers Capitool aangereden en neergestoken, dader vermoedelijk dood

[ad_1]


Een man heeft vrijdag opzettelijk twee bewakers van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington aangereden met een auto, meldt de politie. Volgens CNN heeft de automobilist bovendien zeker een van de bewakers gestoken met een mes. Omdat de man gewapend was, heeft de politie hem neergeschoten en opgepakt. Volgens bronnen van CNN en AP is hij vervolgens overleden. Een van de bewakers ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
De aanrijding vond plaats bij een checkpoint in de buurt van het streng beveiligde Capitool. De straten rondom het gebouw zijn na het incident afgezet en er zijn volgens persbureau Reuters tientallen politiewagens ter plekke. Ook is een helikopter aanwezig, zo is te zien op sociale media.
In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden (samen het Congres). De beveiliging van het gebouw op Capitol Hill is de afgelopen maanden flink opgeschroefd, in reactie op de bestorming van aanhangers van oud-president Donald Trump begin januari. Volgens Reuters is enkele weken geleden wel het met prikkeldraad bedekte hek rondom het Capitool verwijderd.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.