Bewezen voordelen van de infrarooddeken

Bewezen voordelen van de infrarooddeken

Als u van sauna’s houdt en alle gezondheidsvoordelen wilt, maar op een handigere manier en tegen lagere kosten, wilt u misschien investeren in een saunadeken. En als dat klinkt als iets dat u zou kunnen overwegen, zijn hier 5 voordelen van een infrarood deken om u te helpen beslissen.

  1. Verhoog de hartslag

Een van de eerste effecten van een sauna is het verhogen van je hartslag, wat allerlei voordelen voor de gezondheid van het hart heeft.

Dit gebeurt wanneer uw lichaamstemperatuur stijgt en de verhoogde hartslag deel uitmaakt van de inspanningen van uw lichaam om weer af te koelen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die regelmatig sauna’s gebruiken, minder snel last hebben van aandoeningen zoals een plotselinge hartstilstand, coronaire hartziekten en hart- en vaatziekten.

Hoewel deze onderzoeken zich voornamelijk richtten op traditionele Finse sauna’s, is er alle reden om aan te nemen dat infraroodsauna’s en saunadekens een soortgelijk effect zullen hebben, waardoor een saunadeken een geweldige manier is om te proberen uw gezondheid van uw hart te verbeteren.

  1. Verminder stress

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een sauna is dat het stress vermindert, en dit wordt ondersteund door zowel anekdotisch bewijs als wetenschap.

Over traditionele zittende sauna’s gesproken, het is geen verrassing dat zitten in een slecht verlichte, stomende kamer met niets anders te doen dan ontspannen en zweten, wordt geassocieerd met lagere stressniveaus.

Als je in een sauna bent, is het gemakkelijk om de zorgen van je dagelijkse leven te vergeten, en dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen sauna’s bezoeken.

Dan is er ook nog het sociale aspect, aangezien veel mensen sauna’s bezoeken met vrienden of familie, en zelfs als dat niet het geval is, kun je nog steeds chatten met andere saunagebruikers terwijl je daar bent.

Je zou kunnen stellen dat het gebruik van een saunadeken niet helemaal hetzelfde is, en je zult vrijwel zeker het sociale aspect missen.

Als je echter al het andere afsluit en je eigen saunadekenritueel ontwikkelt, mogelijk ontspannende spa-achtige muziek opzet en je telefoon uitzet, is er geen reden waarom zweten op een deken niet dezelfde kalmerende effecten kan hebben als zitten op een deken. houten sauna.

  1. Verminder pijntjes en kwalen

Een ander belangrijk voordeel van alle sauna’s is hun vermogen om vele soorten pijntjes en kwalen te verminderen.

Zonder zelfs maar naar de wetenschap te kijken, alleen al het feit dat zoveel saunagebruikers je zullen vertellen dat sauna’s een wondermiddel zijn wanneer ze lichamelijke pijnen of kwalen hebben.

Zoals met veel van deze voordelen, heeft dit misschien meer te maken met traditionele sauna’s dan met infrarood. Er is echter een argument dat infraroodstraling dieper in je lichaam kan doordringen, waardoor je nog effectievere verlichting krijgt, en hetzelfde geldt voor saunadekens.

  1. Versnel het herstel na het sporten

Tegenwoordig nemen atleten over de hele wereld, van tennissers en voetballers tot boksers en MMA-vechters, het gebruik van de sauna op in hun herstelsessies na training of competitie. Dit is een idee dat ook wetenschappelijk onderbouwd is.

Dit komt omdat zitten in een hete sauna vermoeide spieren verwarmt en ontspant, waardoor ze sneller herstellen.

Aangezien infraroodstraling het lichaam en de spieren binnendringt, kunt u van het gebruik van een infraroodsauna of saunadeken minstens hetzelfde, zo niet meer uitgesproken effect verwachten.

  1. Verbeter de huid

Een van de meest gesuggereerde voordelen van infraroodsauna’s en saunadekens is een verbeterde huidconditie.

Dit wordt soms in twijfel getrokken omdat er momenteel weinig wetenschap is om het te ondersteunen. Echter, aangezien verhoogde hitte meer bloed naar de huid stuurt, en hitte en zweet de poriën openen, lijkt het redelijk om te accepteren dat er een grote kans is dat deze bewering waar is.

Bovendien rapporteren de meeste saunagebruikers een aangename “gloed” op hun huid na het gebruik van een sauna, en dit kan worden bereikt in zowel een saunadeken als een zittende sauna.

Het enige nadeel van een saunadeken hier is dat, aangezien je je hoofd buiten de deken moet laten, je deze voordelen niet op je gezicht of teint krijgt.

Afgezien daarvan zijn saunadekens een geweldige manier om uw huid te verbeteren en kunnen ze worden gebruikt om aandoeningen zoals psoriasis en een droge huid in het algemeen te verlichten.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *