Bier maken in België vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen

Belgisch bier is een van de meest gevarieerde biercollecties ter wereld. Het bier maken in België vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen toen kloosters bier produceerden. Belgisch bier heeft vaak een hoger alcoholpercentage dan andere bieren. Dit komt door een wet die de verkoop van sterke drank in pubs verbood, waardoor ze bier met een hoger alcoholgehalte maakten, zodat ze niet langer als sterke drank zouden worden geclassificeerd. De wet werd in 1983 opgeheven; veel brouwerijen produceren echter nog steeds bier met een alcoholgehalte tussen 6% – 8%.
Bierexperts hebben veel waardering voor Belgisch bier. Er zijn 125 brouwerijen die zo’n 500 verschillende soorten standaardbier produceren.
Trappistenbier is een bier van hoge gisting dat in een klooster wordt gebrouwen. Om als trappistenbier te kwalificeren, moet het hele brouwproces onder toezicht staan ​​van of uitgevoerd worden door trappistenmonniken op de kloostersite. Er zijn slechts 6 kloosters in België die in aanmerking komen voor deze indeling.
Lambiekbier is uniek voor België. Het wordt geproduceerd door middel van spontane gisting met behulp van wilde gisten, die in de buurt van Brussel in overvloed te vinden zijn. Dit is het enige bier dat op deze manier wordt geproduceerd. Het fermentatieproces vindt plaats over een vrij lange periode, van 3 – 6 maanden voor sommigen tot meer dan 2 of 3 jaar voor anderen.
Fruitbieren zijn een variatie op Lambiekbier. Fruitbieren worden gemaakt door fruit of fruitconcentraat toe te voegen aan Lambiekbier. De meest voorkomende soort is Kriek, die gemaakt wordt met kersen. Andere veelgebruikte vruchten zijn frambozen, perziken en zwarte bessen. De vrucht wordt gebruikt om een ​​tweede gisting in het brouwsel op gang te brengen.
Witbier wordt gemaakt met tarwehop en bevat kruiden. Meestal wordt het gemaakt met sinaasappelschil en koriander en wordt het vaak geserveerd met een schijfje citroen. Vlaams Rood is een sterk fruitig bier met een roodbruine kleur. Andere Belgische bieren zijn Dubbel, Tripel recept, Blond, Bruin en Amber. Elk heeft zijn eigen specifieke brouwmethode en ingrediënten die voor een uitgesproken smaak zorgen. Elke biersoort heeft zijn eigen speciaal gevormde glas. De Belgische pubs heten cafés, en ze gebruiken deze prachtige verschillende glazen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.