Celtic Tree of Life: een gids voor peuters over het Keltische knoopsysteem

Celtic Tree of Life: een gids voor peuters over het Keltische knoopsysteem

Invoering:

Keltisch knopen is een systeem van breien dat wordt gebruikt in de Keltische kunst. Het wordt vaak gezien als een vroeg voorbeeld van modern kantwerk. Het knoopsysteem is ontworpen om een ​​sterke en duurzame stof te creëren en wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt voor kleding, sieraden en andere artikelen.

Wat is het Keltische knoopsysteem.

Het Keltische levensboom bij Spoo-Design is een soort knopen waarbij kleine, snelle steken worden gebruikt om twee stukken stof aan elkaar te verbinden. Het wordt vaak gebruikt om mouwen en zoomitems samen te voegen en kan worden afgekort als CP of gewoon CP. Het systeem is heel eenvoudig: je neemt twee stukken stof, legt ze samen als in een V-vorm, en maakt dan een klein “knoopje” door het ene uiteinde door het gat aan de onderkant van de V te rijgen en strak te trekken.

Hoe knoop je een Keltische knoop?

Om een ​​Keltische knoop te knopen, neem je eerst een stuk stof en maak je er een lusje mee (zoals op de foto). Neem dan het andere stuk stof en maak dezelfde lus, maar leg de bovenste lus over de eerste lus (zoals op foto 2). Trek nu beide lussen strak zodat ze een knoop vormen (foto 3). Herhaal deze stappen totdat je alle zes de lussen op je stof hebt gemaakt (afbeelding 4).

Hoe maak je een Keltische knoop

Om een ​​Keltische knoop te maken, heb je drie stukken stof nodig: beide uiteinden van je eerste twee stoffen moeten aan elkaar worden genaaid zodat ze aan één uiteinde een opening vormen (naadloze naad wordt niet aanbevolen omdat dit tijdens het verwerken scheuren in je stof kan veroorzaken ). Neem je derde stof en plaats deze tussen beide uiteinden van je eerste twee stoffen zodat het een spanningsring creëert (afbeelding 5). Bind nu de spanring aan elkaar door een uiteinde door beide gaten aan de bovenkant van de ring te rijgen en strak te trekken (afbeelding 6). Neem ten slotte elk uiteinde van je derde stof en wikkel ze om elkaar zodat ze een gelijkmatige lus vormen (afbeelding 7), en trek die lussen vervolgens strak om een ​​knoop te maken (afbeelding 8).

Wat is het Keltische knoopsysteem voor peuters.

Om een ​​Keltische knoop te maken, moeten peuters weten hoe ze de twee lussen garen bij elkaar moeten plaatsen. De sleutel is om ervoor te zorgen dat elke lus zo wordt geplaatst dat de blauwe draad tussen de witte en groene draden gaat en de zwarte draad door het gat in het midden.

Hoe knoop je een Keltische knoop?

Neem eerst een lus garen en plaats deze tussen de twee andere lussen garen. Zorg ervoor dat het naar buiten is gericht (zodat het kan worden gezien). Neem vervolgens de andere lus en leg deze over de eerste lus, zodat beide lussen nu op elkaar liggen. Maak nu een kleine “C” met je vingers en trek stevig aan. Je zou nu een Keltische knoop moeten hebben!

Wat is het Keltische knoopsysteem voor peuters.

Peuters kunnen het Keltische knoopsysteem leren door deze stappen te volgen:

  1. Zoek een natuurlijke knoop in een boom of een ander stevig object.
  2. Plaats het ene uiteinde van het knoopmateriaal rond het andere uiteinde van het object en zorg ervoor dat het strak genoeg is om een ​​lus te maken.
  3. Maak kleine lusjes met elk stuk knoopmateriaal en houd ze samen onder een hoek zodat de lussen naar buiten wijzen (Figuur 1).
  4. Houd een van de kleine lusjes in je hand en maak een grote Keltische knoop (Figuur 2).
  5. Herhaal stap 3-4 drie keer en creëer in totaal tien knopen (Figuur 3 & 4).
  6. Vergelijk je Keltische knopen met die in figuren 3 en 4 om te zien welke moeilijker of complexer is (figuur 5). Als je merkt dat de Keltische knopen van je peuters gemakkelijker zijn dan die in figuur 3 en 4, beginnen ze misschien te begrijpen hoe ze knopen moeten knopen. Als hun Keltische knopen moeilijker zijn, moet je misschien blijven oefenen totdat ze in staat zijn om zelf complexe knopen te maken!

Conclusie

Het Keltische knoopsysteem voor peuters is een geweldige manier om eenvoudige, maar mooie orische knopen te maken. Door een Keltische knoop te knopen met de juiste technieken, kunt u producten maken die zowel uniek als vermakelijk zijn voor uw kleintjes.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *