Chinese eigenaar moet ADO Den Haag 2 miljoen euro betalen

Chinese eigenaar moet ADO Den Haag 2 miljoen euro betalen

[ad_1]


De Chinese grootaandeelhouder United Vansen moet ADO Den Haag 2 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald in een kort geding dat door de club was aangespannen. United Vansen was niet bij de zitting aanwezig.

Volgen

Vorige week eiste de voetbalclub in een zitting dat United Vansen de betalingsafspraken nakomt, die neerkwamen op 2 miljoen euro. ADO Den Haag zegt zonder de transactie in acute geldproblemen te komen.
Het geschil met United Vansen kwam bovenop andere financiële problemen waar de club mee worstelt. ADO Den Haag is met zestien punten momenteel hekkensluiter van de Eredivisie en stevent af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Degradatiekandidaat ADO is een speelbal in een overnamestrijd

De Haagse club kwam begin 2015 in Chinese handen. Ook toen speelden er al transactieproblemen. Het duurde maanden voor United Vansen de vertrekkende eigenaar Mark van der Kallen de afgesproken 8 miljoen euro overmaakte. In de daaropvolgende jaren werden de late betalingen een vaak terugkerend verschijnsel. In 2016 spande de club al eerder een kort geding aan tegen United Vansen, die gewonnen werd. De aandeelhouder probeert ADO momenteel te verkopen.

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *