Copa América niet in Argentinië vanwege corona

Copa América niet in Argentinië vanwege corona

[ad_1]

Copa América niet in Argentinië vanwege corona
De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol heeft besloten dat de Copa América niet in Argentinië wordt gehouden aanstaande juni. Dat maakte de bond in de nacht van zondag op maandag bekend via Twitter. De bond gaf geen reden voor de annulering, maar vermodelijk heeft dit te maken aan de toename van coronabesmettingen in Argentinië.
De Copa América zou eigenlijk in 2020 worden gespeeld, maar was toen al vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Op dat moment was gepland om de Zuid-Amerikaanse cup te spelen in Argentinië en Colombia, maar dat laatste land werd al geschrapt vanwege de politiek onrustige situatie aldaar.
Het voetbaltoernooi zou op zondag 13 juni beginnen met een wedstrijd tussen Argentinië en Chili, maar momenteel is het nog onduidelijk waar dit zal plaatsvinden. Conmebol stelt te kijken naar andere landen die hebben aangeboden gastland te zijn voor het voetbaltoernooi.

Een voetballer in Uruguay krijgt een vaccin van Sinovac toegediend. Foto Matilde Campodonico/AP

Welkom in dit blog
In dit blog houdt NRChet belangrijkste nieuws rondom de coronapandemie in binnen- en buitenland bij. Dit was het belangrijkste nieuws van zondag 30 mei:

Komende vrijdag gaan de eerste zorgmedewerkers uit Nederland naar Suriname. Zij gaan helpen met het bestrijden van de hevige coronagolf die momenteel in Suriname heerst. De druk op de Surinaamse zorg is zo groot dat er zuurstoftekorten ontstaan en artsen moeten kiezen welke patiënten er eerst hulp krijgen.
Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen sluiten hun coronaverpleegafdelingen, zo meldde de NOS op basis van onderzoek. Van de 51 ondervraagde ziekenhuizen bleken twintig instellingen dergelijke afdelingen te hebben gesloten vanwege een verminderd aantal coronapatiënten.
In de ziekenhuizen lagen zondagmiddag 1.327 coronapatiënten opgenomen, 25 minder dan een dag eerder. Het RIVM meldde tussen zaterdag- en zondagmiddag 2.785 nieuwe positieve coronatests en zes nieuwe sterfgevallen.
Als de vaccinatiecampagne volgens plan verloopt, moet iedereen die geprikt wil worden per 1 september volledig gevaccineerd zijn. Dat heeft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) bekendgemaakt.
Niet alle scholen zullen komende maandag opengaan, hoewel dat wel zo is aangekondigd door het kabinet. Volgens de koepelorganisatie VO-raad hebben veel scholen meer voorbereidingstijd nodig om bijvoorbeeld nieuwe roosters te maken en te zorgen dat iedereen twee keer per week kan worden getest.

Lees het blog van zondag 30 mei hier terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *