Coronamaatregelen versoepeld, avondklok voor het laatst geweest

Coronamaatregelen versoepeld, avondklok voor het laatst geweest

[ad_1]

Coronamaatregelen versoepeld, avondklok voor het laatst geweest
Een aantal coronamaatregelen worden vanaf woensdag losgelaten. Zo mogen de terrassen vanaf vandaag weer open tussen 12.00 uur en 18.00 uur, hoeven winkelbezoekers niet langer een afspraak te maken voor het shoppen en is meer bezoek welkom bij uitvaarten. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen biedt bovendien weer theorie-examens aan en het advies om thuis bezoekers te ontvangen, is verruimd van één naar twee bezoekers per dag.
Ook de avondklok is dinsdagavond om 22.00 uur voor het laatst ingegaan, om 4.30 uur liep deze af. Bij het van kracht worden van de avondklok vonden enkele dagen rellen plaats door heel Nederland. Hoewel het kabinet bij de invoering ervan beloofde de maatregel zodra het kon als eerste weer af te schaffen, bleef deze drie maanden van kracht.

Lees ook: ‘Als het weer omslaat wil je gasten behaaglijk binnen kunnen zetten’

Een ondernemer maakt een terras aan het Leidseplein in Amsterdam schoon. Foto Evert Elzinga/ANP

Welkom in dit blog
De redactie van NRC houdt iedere dag de ontwikkelingen bij rond het coronavirus en de pandemie. Dit was het belangrijkste nieuws van Koningsdag, dinsdag 27 april:

Gemeenten en autoriteiten riepen mensen op om Koningsdag zoveel mogelijk thuis te vieren. Mede door het lekkere weer werd het toch druk in parken en op straat. Meerdere grote steden riepen mensen in de loop van de dag op drukke plekken te mijden of zelfs helemaal niet meer naar de stad af te reizen. In Breda en Amsterdam moest de ME optreden omdat grote groepen mensen zich niet aan de coronamaatregelen hielden.
In de afgelopen week zijn ruim 55.000 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de zeven dagen daarvoor, toen het aantal positieve tests uitkwam op 53.981. Dat bleek dinsdag uit de weekcijfers van het RIVM. Ook het percentage positieve tests op het in totaal afgenomen aantal tests nam iets toe, van 10,1 procent naar 10,6 procent.
In het advies aan het ministerie van VWS spreekt het Outbreak Management Team (OMT) van het inbouwen van de mogelijkheid tot een noodstop bij de versoepelingen. Dat zou noodzakelijk zijn op het moment dat het aantal opnames op de IC’s weer „fors” toeneemt.
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft dinsdag een noodverordening afgekondigd voor zijn stad uit vrees voor ongeregeldheden rondom een demonstratie tegen het coronabeleid van het kabinet. De gemeente had „aanwijzingen” gekregen dat hardekernsupporters van FC Twente en NEC naar Arnhem willen reizen voor een confrontatie met Vitesse-hooligans. Ook zou „een groot aantal” zogenoemde Defend-groepen naar de stad willen komen. Deze waren eerder betrokken bij uit de hand gelopen coronademonstraties.

Lees ook het blog van maandag 26 april terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *