Curaçao, een betoverend eiland

Curaçao maakt deel uit van de ABC-eilandengroep, naast Aruba en Bonaire in de Nederlandse Antillen, Caraibe.

De schoonheid en charme van Curaçao bestaat niet alleen uit de autoverhuur curacao prachtige witte zandstranden (meer dan 40 over het hele eiland), noch uit de blauwe wateren van de Atlantische Oceaan. Na mij is het niet de veelkleurige vis die je heel dicht bij het land kunt zien, maar vooral de charme van Curaçao omdat het een prachtige hoofdstad is: Willemstad.

Willemstad heeft 2 hoofdgebieden: Punda en Otrobanda, gescheiden door een kanaal dat de belangrijkste haven van Curaçao bedient.Als je dit kanaal wilt oversteken, heb je als voetganger 2 opties. Je kunt over de prachtige drijvende brug Koningin Emma gaan (als er geen schepen in de buurt zijn, in dat geval is het vouwen naar Otrobanda) of je kunt de gratis veerboot nemen om je helemaal naar Punda te brengen (ongeveer 10 minuten, inclusief het wachten ).
Als je met de auto komt, is een lange omweg nodig, maar het is het allemaal waard, want Koningin Julianna is een indrukwekkende brug, zo groot dat de cruiseschepen eronder kunnen.

Aan beide kanten zie je huizen in koloniale stijl, in prachtige felle kleuren (oranje, rood, wit, groen, geel, blauw). Toen ik op Curaçao was, heb ik een verhaal gelezen over een van de voormalige gouverneurs, vele eeuwen geleden, die de witte, eentonige kleur van het gebouw niet kon uitstaan, en hem ervan beschuldigde hoofdpijn te bezorgen… kleuren van de huizen begonnen.

Ons favoriete koffieterras was Iguana Cafe (trouwens, veel leguanen op het eiland, bijna overal – niet in de stad hoor … echt schattige dieren), gelegen in Punda, vlakbij Koningin Emma. Ze hadden een heerlijke Bananarama, een cocktail met bananensap en wat alcohol waar ik verslaafd aan was. Vlak ernaast was Vienna Cafe, met een echt goed smakende apfelstrudel.

Wat te doen

Een grote lijst van sportgerelateerde activiteiten is beschikbaar op Curaçao: duiken, skijets huren, snorkelen, windsurfen (Curacao’s passaatwinden zorgen voor een perfect klimaat voor dit soort sport).
Deze vakantie waren we een beetje lui, dus deze keer alleen snorkelen voor ons…

Sea Aquarium is een must voor iedereen op Curaçao voor vakantie. Je kunt zwemmen met de dolfijnen, de zeeleeuwen kussen (of door ze gekust worden) en de prachtige flamingo’s zien.
Zwemmen met dolfijnen was geweldig, het beste ooit 🙂 Ze waren zo aardig en aardig, en deden al die kunstjes op onze signalen … Zo leuk! We waren met 4 in onze groep en we zwommen met 2 dolfijnen: Deedee en Koban. Koban is de echte “acteur” uit Flipper 1 (dus ik zwom met een beroemdheid :)) Ze sprongen en lachten en lieten ons ze aaien … Ik vroeg me af of ik een dolfijn in huis mag hebben? 🙂

In hetzelfde deel van het ontmoeten van wilde dieren is een bezoek aan de struisvogelboerderij, de grote buiten Afrika, een erg leuke manier om een ​​middag door te brengen. Terwijl je daar bent, kun je zelfs enkele specialiteiten proeven in restaurant Zambezi. Ik kan geloven dat ik een struisvogel van 1 dag oud vasthield, het zag er zo bang uit, arm ding!

Hato-grotten zijn erg mooi en interessant, en Cristoffel Park en Boca Tabla zijn andere natuurlijke dingen die je moet bezoeken terwijl je op het eiland bent. In de grotten was ik extreem bang voor de vleermuizen (de “legale” bewoners daar), hoewel mij werd verteld dat ze ongevaarlijk zijn … Boca Tabla is een mooi natuurverschijnsel, met grote golven die tegen de rotsen slaan en een grot binnengaan … het nationale park waar ze waren is vrij leeg, en woestijn, en ik had extreem veel dorst, dus neem een ​​fles vers water mee!

En mis het flamingogebied niet op weg naar het westelijke deel van het eiland. Ik heb tot nu toe nog nooit wilde flamingo’s gezien, en het waren er zoooo veel! Helaas, vrij ver weg in het water (een soort innerlijke kleine lagune), dus zelfs met mijn zoomlens kon ik ze niet goed fotograferen.

We brachten een hele dag door op Klein Curaçao, een klein, onbewoond eiland in de buurt van Curaçao. Het was bedekt met wit zand en het was het perfecte landschap voor een van de beste foto’s die ik dit jaar tijdens mijn vakantie heb gemaakt! Eigenlijk heb ik met een van hen meegedaan aan de Holland Heralds KLM fotowedstrijd, dus wens me succes :)! Het was deze reis echt waard, met geweldige snorkeltijd en lekker eten, en ik raad zeker de Mermaid Boat aan, de touroperator waarmee we gingen.

Waar te verblijven

Welnu, we verbleven in Marriot en waren erg blij met onze keuze. Geweldig hotel, ziet er mooi uit, met mooie, grote kamers. We hadden een hoekkamer op de eerste verdieping, met 2 grote ramen, één met uitzicht op het strand en de oceaan (prachtig uitzicht) en één boven het zwembad en restaurants. Het was helemaal niet luidruchtig (zoals sommigen misschien denken), en ik was erg blij met mijn “speciale, 2 ramen” kamer :).
Vanwege een vertraging in onze vlucht bij het vertrek, heeft KLM ons een extra ongeplande nacht op het eiland gegeven. Ze sturen ons naar Breezes Super All Inclusive, wat ik haatte (mooi strand, maar het hotel miste de stijl van Marriott of Le Meridien of Sheraton, mijn gebruikelijke keuzes voor vakantie). Gelukkig zijn we er maar een nacht gebleven, want anders was ik gek geworden 🙂

Waar te eten

Ik was enorm verrast door het grote aanbod in geweldige restaurants. Bistro Le Clochard was de eerste

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.