De halsketting van het hart van de duivel; Een aandenken aan L.A.’s meest authentieke bluesclub

De halsketting van het hart van de duivel; Een aandenken aan L.A.’s meest authentieke bluesclub

Als je in Los Angeles woont, is de kans groot dat je hebt gehoord van The Devil’s Heart Necklace. Dit beruchte sieraad haalde voor het eerst de krantenkoppen in de jaren negentig toen het werd geassocieerd met de LA bluesscene. De ketting is eigenlijk een aandenken aan een van de meest authentieke bluesclubs in de stad: de strafkolonie. Het gerucht gaat zelfs dat de ketting zelf door Johnny B. Goode zelf aan de club is gegeven. Sinds de oprichting is De Duivel Hart Ketting een iconisch symbool geworden van de L.A.-cultuur en muziek. Dus als je ooit in de stemming bent voor wat blues, ga dan zeker naar Penal Colony en bekijk dit adembenemende sieraad!

Introductie van de Devil’s Heart Necklace

De Devil’s Heart Necklace is een uniek en fascinerend artefact van een van L.A.’s meest authentieke bluesclubs. De ketting is gemaakt van 24 kleine, zwarte harten die zorgvuldig uit één stuk mahonie zijn gesneden. De ketting is door de vorige eigenaar aan de club geschonken en wordt sindsdien door het personeel en de klanten gebruikt als aandenken.

De Devil’s Heart Necklace is vermoedelijk afkomstig uit Louisiana en is waarschijnlijk gemaakt als souvenir of bedel voor een speciaal iemand. Het is fascinerend om te bedenken dat deze delicate ketting ooit werd gedragen door fans die in de ban waren van de rauwe energie en authenticiteit van de bluesmuziek die in de club werd gespeeld.

Tegenwoordig is de Devil’s Heart Necklace een dierbaar aandenken aan een van L.A.’s legendarische locaties en culturele schatten. Als je ooit in de stemming bent voor wat klassiek blues-entertainment, bekijk dan zeker de Devil’s Heart Necklace bij je volgende bezoek!

De geschiedenis van de hartenketting van de duivel

De Devil’s Heart Necklace, ook wel bekend als de Blue Diamond Necklace, is een aandenken aan een van de meest authentieke bluesclubs van Los Angeles. De club werd in 1942 opgericht door stride gitarist T-Bone Walker en zanger Big Joe Turner. In de beginjaren was de club een hotspot voor zowel getalenteerde blues- als rock-‘n-roll-artiesten.

De ketting is gemaakt van veertien turquoise stenen die zijn gezet in gouden en zilveren kettingen. De stenen zouden afkomstig zijn van inheemse Amerikaanse begraafplaatsen. Volgens de legende werd de ketting door de duivel zelf aan Walker gegeven in ruil voor zijn ziel. Ongeacht de oorsprong wordt de ketting nu beschouwd als een verzamelobject en is hij online of bij verschillende veilinghuizen te koop.

Hoe koop je de Devil’s Heart Necklace?

Als je ooit in de stemming bent voor een echt uniek sieraad, dan moet je de Devil’s Heart Necklace bekijken. Deze ketting is gemaakt van twee echte blauwe stenen – de ene is turkoois en de andere is een amethist. De ketting is oorspronkelijk gekocht door L.A.’s meest gerenommeerde bluesclub, The Viper Room, en is gedragen door enkele van de beroemdste muzikanten van de stad.

De ketting kan behoorlijk prijzig zijn, maar het is het zeker waard als je op zoek bent naar iets speciaals. Je kunt de ketting vinden in veel luxe juwelierszaken of online, maar we raden je aan eerst Zulily te bekijken – ze hebben meestal geweldige prijzen en ze worden snel verzonden.

De betekenis van de hartenketting van de duivel

De Devil’s Heart Necklace is een aandenken aan een van L.A.’s meest authentieke bluesclubs. De antiek koperen hart hanger is opgehangen aan een geoxideerde sterling zilveren ketting en hangt onder de halslijn van de drager. Er wordt gezegd dat de ketting ooit door de eigenaar is gegeven aan een vrouw die in de club werkte, als eerbetoon voor haar harde werk en toewijding.

De geschiedenis van de Devil’s Heart Necklace is onbekend, maar men denkt dat deze in de jaren 1920 of 1930 is gemaakt. De ketting is doorgegeven via verschillende familieleden die de club bezochten, totdat hij uiteindelijk zijn weg vond. Ik had onlangs de kans om The Devil’s Heart Blues Club te bezoeken en een foto te maken met de ketting om mijn nek.

De betekenis van de Devil’s Heart Necklace hangt af van wat je denkt dat het moet voorstellen. Sommige mensen geloven dat het passie en liefde vertegenwoordigt, terwijl anderen denken dat het verband houdt met de dood. Wat de betekenis ook mag zijn, het dragen ervan is een interessante herinnering aan L.A.’s oudste bluesclub en zijn gepassioneerde geschiedenis.

Conclusie

De Devil’s Heart-ketting is een aandenken dat iemand heeft achtergelaten in de Blues Club in L.A. Het is een interessant sieraad dat zeker de aandacht zal trekken als je het draagt, en zijn geschiedenis maakt het nog specialer. Zoals je misschien uit de naam al geraden had, wordt deze ketting geassocieerd met de duivel en dateert hij uit de tijd dat bluesmuziek in volle gang was. Het verhaal gaat dat in de jaren twintig een man genaamd Charlie deze specifieke stijl van blues speelde op het podium van de club. Onnodig te zeggen dat zijn optreden zo indrukwekkend was dat hij enkele van de meest invloedrijke mensen in de stad voor zich wist te winnen. In feite was een van deze mensen een vrouw genaamd Mamie Chessie die erg gehecht raakte aan Charlie en uiteindelijk met hem trouwde. Nadat ze getrouwd waren, gaf ze haar man een ketting gemaakt van mensenharten – blijkbaar omdat ze niet kon krijgengenoeg van zijn muziek! Sindsdien staat deze ketting bekend als The Devil’s Heart Necklace en is het een soort symbool geworden voor L.A.’s beroemde Blues Club. Als je ooit naar Los Angeles reist en deze iconische plek wilt bezoeken, zorg er dan voor dat je zelf een kijkje neemt – het is de moeite waard

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *