De voor- en nadelen van groepsvakanties

Toen ik 17 was gingen mijn studievrienden en ik op groepsvakanties naar Ibiza. Het was een week van overmatig drinken, uitvallen en gebroken enkels. Bij onze terugkeer van de 12 van ons waren er nog maar 4 met elkaar aan het praten. Tot voor kort was die ervaring mijn enige van groepsvakanties en ik was altijd erg dubieus. Gezinsvakanties met groepen zijn iets anders en kunnen nog lastiger zijn.

Dus wat zijn de voor- en nadelen van een groepsavontuur? De nadelen zijn vrij duidelijk:

  • Het is moeilijker om beslissingen te nemen, waardoor eenvoudige dingen zoals eten een enorm argument worden.
  • Reizen met mensen die u kent en in sommige gevallen niet kent, kan uw persoonlijke ruimte onder druk zetten. Het is moeilijk om ‘alleen’ tijd te vinden op vakantie.
  • Het kan vrijheid belemmeren. Een grote groep ergens proberen te krijgen of iets te doen is vermoeiend en soms heb je gewoon zin om over een interessant straatje te gaan dwalen.

De voors:

  • Gedeelde ervaringen. Ben je ooit met je vriend/vriendin op vakantie geweest en heb je vervolgens je geweldige reis aan je vrienden proberen uit te leggen? Vaak verliezen ze hun interesse na de 90e foto. Reizen met hen betekent levenslange herinneringen die je voor altijd zullen verbinden.
  • Er is iemand anders om op te vertrouwen. Als je in de problemen komt, ben je omringd door je goede vrienden en/of familie die je zullen helpen, of dat nu in een Grieks ziekenhuis is terwijl je gebroken voet wordt hersteld of je wat geld leent.
  • Veiligheid. Omdat de bovenstaande groepen vaak veiliger zijn dan alleen reizen, zullen dieven en zakkenrollers je minder snel aanvallen als je met een groep mannen en vrouwen bent.
  • Het kan goedkoper uitkomen. In bulk boeken en meestal voor groepen van 10 meer kan een mooie korting opleveren en je hoeft je geen zorgen te maken over losse toeslagen.
  • Door in groepen te reizen, kun je dingen doen die je anders misschien niet zou doen. Stel dat uw man bijvoorbeeld van wandelen houdt en u niet, u kunt met vrienden ergens anders naartoe reizen om te zeggen, op het strand liggen of India bezoeken. Jij mist niets en hij ook niet.

Zijn er bestemmingen die zich lenen voor de groepservaring? Ja veel. Altijd al de Kilimanjaro willen beklimmen? Welnu, de meerderheid van de mensen die trekken zit in een vriendengroep of een sociale club, of het zijn alleenstaanden die samen in een groep zijn via een reisorganisatie. Trekking is tot op zekere hoogte een solo-achtervolging, maar je hebt nog steeds andere bedrijfstrekkingen nodig voor het geval dat. Als je besluit de Kilimanjaro te beklimmen, heb je een gids nodig om je de weg te wijzen. Er zijn veel vakantiebedrijven die Kili-reizen aanbieden en ze laten je boeken als een groep vrienden of als single. Je komt dan terecht in een groep andere alleenstaande trekkers waar je tijdens je reis op kunt vertrouwen en ik wed dat je levenslange vrienden met wordt.

Naast trekking lenen zich ook verre reizen naar ontwikkelingslanden of actieve vakanties voor groepsvakanties. Een week in Andorra raften, fietsen en wandelen is een week die je het beste kunt delen met je partner, vrienden of familie. Als je een enkele passagier bent, probeer dan een avonturenbedrijf, want ze zullen ongetwijfeld een solo-reis maken, wat betekent dat je daar vrienden kunt maken. De lopende/rond-de-woord/tussenjaar-reis kan alleen zo ontmoedigend zijn als we misschien denken dat we het willen doen. Plaatsen als India, Thailand of Peru zijn populaire bestemmingen voor vriendengroepen, schoolgroepen en individuele reizigers. Door de ‘vreemdheid’ van deze plaatsen voelen de meesten van ons zich gelukkiger met een groep reizigers dan alleen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *