Demissionaire kabinet voert versoepelingen door

Demissionaire kabinet voert versoepelingen door

[ad_1]

Deze versoepelingen gaan vandaag in
Het demissionaire kabinet heeft deze week het licht op groen gezet gezet voor nieuwe versoepelingen. Het gaat om de tweede stap in het plan naar heropening van de samenleving. Dit is er vanaf woensdag weer mogelijk:

Binnensportlocaties zoals sportscholen en zwembaden mogen weer open. Er geldt een maximum van dertig personen per ruimte. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar. Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan.
Buiten sporten in groepsverband mag weer, maar ook hier geldt een maximum van dertig personen.
Terrassen mogen van 06.00 uur tot 20.00 uur open zijn. De voorwaarden blijven hetzelfde: zo mogen er maximaal vijftig mensen op een terras zijn en geldt een maximum van twee personen aan één tafel, tenzij het om een huishouden gaat.
Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan weer open. Ook locaties als klimbossen en buitenspeeltuinen mogen weer open. Binnenruimtes op deze parken blijven gesloten.
Het is weer mogelijk om muziekles, dansles of toneelles binnen te volgen. Net als bij binnensportlocaties geldt een maximum van dertig personen en zijn grotere groepslessen niet toegestaan.
Openluchttheaters en andere buitenlocaties voor kunst en cultuur, zoals beeldentuinen, mogen ook open.
Sekswerkers mogen weer aan de slag. Daarmee mogen alle contactberoepen weer werken.
Het dringende advies om het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken, vervalt. Het nieuwe advies is om zoveel mogelijk op rustige momenten te reizen.

De derde stap in het openingsplan staat op zijn vroegst op 9 juni gepland. Dan mogen mensen bijvoorbeeld vier personen thuis ontvangen en mogen restaurants ook binnen gasten ontvangen. Op 1 juni wordt duidelijk of die versoepelingen doorgang kunnen vinden.
Zwembaden mogen de deuren weer openen. Foto Jerry Lampen/ANP

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de coronapandemie bij. Dit was het nieuws van dinsdag 18 mei:

Bij het RIVM zijn de afgelopen week 35.142 positieve coronatestuitslagen gemeld. Dat is bijna een kwart minder dan in de zeven dagen daarvoor, toen 47.108 nieuwe meldingen werden gedaan van een besmetting. Het percentage positieve tests van het totaal steeg voor het eerst in lange tijd vrijwel niet en kwam uit op 12,2 procent tegenover 12,3 procent een week eerder.
Nederland krijgt deze week ruim de helft minder Janssen-vaccins geleverd. In plaats van de beloofde 252.000 levert Janssen komende vrijdag 96.000 vaccins, meldde het RIVM dinsdag aan NRC. Maandag meldde persbureau Reuters al dat Janssen fors minder aan de EU-lidstaten zou leveren dan vooraf gepland.
Buurtbemiddelingsorganisaties hebben vorig jaar ruim twintigduizend meldingen van conflicten tussen buren ontvangen. Dat zijn er ruim 2.500 meer dan het jaar ervoor.
Zeker 730.000 mensen in de zogeheten medische risicogroep hebben nog geen afspraak gemaakt om zich te laten inenten tegen het Covid-19. In totaal zijn ruim 1,4 miljoen Nederlanders onder de zestig jaar geselecteerd door hun huisarts vanwege een aandoening als diabetes, een longafwijking of hartaandoening, waardoor ze meer medisch risico lopen bij een besmetting dan gezonde leeftijdsgenoten.
Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis hebben ondernemers in Nederland weer voorzichtig vertrouwen in de toekomst. De zogenoemde stemmingsindicator lag aan het begin van het tweede kwartaal op 2,3 – voor het eerst sinds de crisis boven de 0. Precies een jaar geleden lag dit getal op een historisch dieptepunt van -37,2.

Lees hier het hele blog van dinsdag 18 mei terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.