DINGEN OM TE OVERWEGEN BIJ HET SELECTEREN VAN VERPAKKINGSAPPARATUUR

Lees hieronder de belangrijkste elementen voor een succesvolle aankoop van een verpakkingsmachine voor uw bedrijf!

1. SNELHEID:

Hoe snel en hoeveel product u elke dag wilt produceren, is van invloed op welke machine u moet overwegen. Als dit uw eerste investering in verpakkingsmachines is, hoeft u misschien nog niet voor de grote wapens te gaan. Laat u dus niet intimideren door te denken dat groter altijd beter is. Begin waar je kunt en geef jezelf de tijd om te groeien.

Form-Fill-Seal is de snelste verpakkingsoptie die beschikbaar is. De flexibiliteit van de kant-en-klare zakkenmachine wint echter aan populariteit in de verpakkingsgemeenschap. Aangezien beide machines hun voordelen hebben, moet uw beslissing gebaseerd zijn op de vereiste productiesnelheid, arbeid en SKU-variatie.

2. ALGEMENE EN BEDRIJFSKOSTEN

Zoals bij elke grote aankoop, moet u niet alleen rekening houden met de initiële kosten van uw balenpers, maar ook met de kosten van bediening en onderhoud. Hoewel sommige machines vooraf misschien hoger geprijsd zijn, presteren ze mogelijk beter en zijn ze efficiënter. Zorg ervoor dat u zich concentreert op uw ROI. Een duurdere machine kan uw winstgevendheid aanzienlijk verhogen.

Er zijn nog een paar bedrijfskosten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw machine. Houd rekening met de kosten van andere materialen die nodig zijn om uw machine te laten werken, zoals folierollen of kant-en-klare zakken. Houd ook rekening met de materialen die nodig zijn om uw tassen en producten te produceren, en de arbeid die nodig is om de lijn te bedienen.

3. OPLEIDING VAN HET PERSONEEL

Het type machine dat u selecteert, heeft een grote invloed op de hoeveelheid training, opleidingsniveau en werkuren die nodig zijn om de machine te bedienen. Een Form-Fill-Seal-machine vereist bijvoorbeeld veel meer training dan een kant-en-klare zakkenmachine.

Op een kant-en-klare zakkenmachine is iemand nodig om de invoerband vol met lege zakken te houden. Zodra de Form-Fill-Seal-machine echter is ingesteld, kan de operator zich concentreren op andere zakelijke taken. Enkele opties om uitvaltijd tot een minimum te beperken en de productie te maximaliseren, zijn onder meer het automatisch splitsen van folie en ritsen en end-of-line verpakkingsoplossingen voor dozen. Om jou en je team klaar te stomen voor succes, biedt PPi Technologies Group verschillende trainingsmogelijkheden voor de apparatuur die je aanschaft.

4. VERSCHEIDENHEID AAN VERPAKKING:

De diversiteit van de producten en doelstellingen van uw bedrijf kan helpen bepalen welke machine het meest geschikt is voor uw verpakkingsactiviteiten. Als u meerdere verschillende SKU’s per dag verpakt, kan de kant-en-klare zak voor u werken, omdat de Form-Fill-Seal-machine meer tijd nodig heeft om in te stellen en te vervangen. Aan de andere kant, als u zich op één productlijn per dag concentreert en hoge prestaties nodig heeft, zal Form-Fill-Seal beter aan uw behoeften voldoen. Zorg ervoor dat u al uw SKU’s met ons bespreekt en geef het resultaat dat u zoekt.

We hopen dat het overwegen van deze 4 belangrijke punten uw besluitvormingsproces minder stressvol en spannender zal maken. U neemt een cruciale beslissing om uw bedrijf te laten groeien en SMIPACK Packaging Systems is er om u daarbij te ondersteunen!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *