Doden en gewonden bij instorten metroviaduct in Mexio-Stad

Doden en gewonden bij instorten metroviaduct in Mexio-Stad

[ad_1]


In Mexico-stad zijn maandagavond zeker vijftien mensen om het leven gekomen nadat een metroviaduct instortte. Ten minste zeventig anderen raakten gewond, aldus de autoriteiten. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend.
Het ongeval gebeurde rond 22.00 uur lokale tijd in de zuidelijke wijk Tlahuac. Op beelden van de plaatselijke zender Milenio TV is te zien hoe metrowagons en brokstukken van het viaduct op het 5 meter daaronder gelegen wegdek terechtkomen. Het is onduidelijk of de meeste slachtoffers inzittenden van de metro waren of voetgangers dan wel automobilisten die zich onder het viaduct bevonden. Honderden hulpverleners zijn ingezet om te zoeken naar overlevenden te midden van puin en verwrongen metaal.
Ook de burgemeester van Mexico-Stad, Claudia Sheinbaum, is ter plaatse, schrijft ze op Twitter. Het ongeval gebeurde op metrolijn 12 in het zuiden van de hoofdstad. Volgens de burgemeester begaf een steunbalk het op het moment dat de metro daaroverheen reed, zo melden internationale persbureaus. Reddingspogingen werden rond middernacht kort gestaakt omdat de wagon „erg zwak” was en speciale werktuigen nodig waren om deze te stabiliseren.
De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard heeft ondertussen in een bericht op Twitter zijn medeleven getoond met de slachtoffers en hun families. Hij noemde het ongeval „een vreselijke tragedie” en stelde dat de oorzaak van de ramp moet worden achterhaald, evenals de eventuele verantwoordelijke(n). Ebrard was van 2006 tot 2012 burgemeester van Mexio-Stad. Op dat moment werd ook lijn 12 gebouwd, waarvan critici zich al snel afvroegen of de constructie van voldoende kwaliteit was, meldt persbureau AP.
Op het metronetwerk in Mexico-Stad, een van de grootste en drukste ter wereld, ging het de afgelopen jaren vaker mis. In maart vorig jaar botsten twee metro’s op elkaar in het westen van de stad, met één dode en 41 gewonden tot gevolg. In 2015 raakten twaalf mensen gewond nadat een metrotoestel niet tijdig stopte en op een ander klapte.

Volgen

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.