Duizenden mensen in Sydney geëvacueerd vanwege overstromingen

Duizenden mensen in Sydney geëvacueerd vanwege overstromingen

[ad_1]


Vanwege overstromingsgevaar hebben duizenden inwoners van de Australische stad Sydney de opdracht gekregen hun huis te verlaten, melden internationale persbureaus en Australische media. Door zware regenval in de dichtbevolkte staat New South Wales zijn rivieren buiten hun oever getreden.
Op sommige plekken is sinds vrijdag al meer dan 300 millimeter regen gevallen en meteorologen verwachten voor zondag nog eens 200 millimeter. De Warragamba Dam, het belangrijkste waterreservoir van Sydney, is door het slechte weer voor het eerst sinds 1990 overstroomd.
Het zijn de ergste overstromingen in zeker vijftig jaar, zei premier Gladys Berejiklian van New South Wales tijdens een televisietoespraak. Honderden mensen zijn volgens haar gered door de hulpdiensten, die zeker zesduizend telefoontjes ontvingen vanwege het extreme weer. Grote wegen zijn afgesloten en autoriteiten wijzen mensen erop dat het gevaarlijk is om door de overstroomde gebieden te rijden, omdat auto’s makkelijk meegesleept kunnen worden door de sterke stromingen. De premier verwacht dat nog eens vierduizend mensen geëvacueerd moeten worden.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.