Een sedumdak op uw dak uitbouw

Een sedumdak op uw dak uitbouw

Wilt u een sedumdak plaatsen op uw dak uitbouw? Dat kan! Bij NatureGreen verkopen we verschillende groendaksystemen die geschikt zijn om te plaatsen op een dak uitbouw. Is de uitbouw niet zo groot? Kies dan voor één van onze kant-en-klaar systemen, zoals de sedumcassettes of de sedumtrays. Is de uitbouw wel wat groter, of niet helemaal recht? Dan kan een sedummat uitkomst bieden. Deze kunt u namelijk gemakkelijk op maat maken aan de hand van het onderliggende dak. Een dak uitbouw is een populaire plek voor een sedumdak, omdat het vaak gaat om een plat dak. Dat is namelijk een stuk geschikter dan een dak met een grotere helling. Naast een uitbouw is een sedumdak ook goed te plaatsen op een carport, schuur of ander bijgebouw!

Draagkracht van uw dak uitbouw

Wanneer u een groen dak plaatst op uw dak uitbouw, is het wel belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van het dak. Deze draagkracht is namelijk bepalend voor het maximale gewicht wat u op de uitbouw kunt leggen. Een sedumdak lijkt relatief licht, maar wordt een stuk zwaarder wanneer het veel regenwater heeft opgenomen, door de waterbergende capaciteit van de sedumplantjes. Daarom moet het onderliggende dak wel dit gewicht kunnen houden. De draagkracht hangt onder andere af van het bouwjaar van het dak, de dikte van de steunbalken en of het dak goed is onderhouden. Veel van deze informatie staat gelukking in de bouwtekeningen van de uitbouw. Bekijk deze dus goed voor u aan de aanleg van het sedumdak begint!

Sedumdak Hornbach

Wist u dat u tegenwoordig ook een sedumdak kunt afnemen bij Hornbach? Hornbach biedt zijn klanten het KNAUF Urbanscape complete groendaksysteem aan. Daarnaast hebben ze ook diverse artikelen met uitleg over de aanleg van een groen dak op hun website staan. Dat sedumdaken zo dankzij een bouwmarkt steeds bekender worden bij het grote publiek is natuurlijk mooi! Toch zitten er een aantal voordelen aan het afnemen van een groendak bij een specialist, vergeleken met bij een groot bedrijf. Ten eerste, de prijs: het sedumdak van Hornbach is verkrijgbaar vanaf €69,95 per vierkante meter. Bij NatureGreen kunt u soortgelijke sedumdaken al krijgen vanaf €40 per vierkante meter. Zeker wanneer u het dak over een grote oppervlakte aan laat leggen, scheelt dit al gauw veel geld.

Kies voor een groen dak van NatureGreen!

Ook hebben we bij NatureGreen als groendakspecialist een stuk meer vakspecifieke kennis is huis dan een werknemer van Hornbach. Dit komt omdat wij werken vanuit een passie voor groen daken, terwijl het voor Hornbach één van de vele producten is die zij verkopen. Het kan daardoor dat zij niet al uw vragen kunnen beantwoorden, waar een bedrijf als NatureGreen dat wel kan. Daarom is het verstandig om een sedumdak af te nemen bij een specialist, zodat u zeker weet dat het dak wordt geleverd en eventueel zelfs aan gelegd door mensen die er echt verstand van hebben. Dan weet u zeker dat alle informatie die u ontvangt juist is! Bij NatureGreen beantwoorden we dan ook graag al uw vragen omtrent een sedumdak. Neem daarom gauw eens contact met ons op via de klantenservice. Wij helpen u graag verder!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.