Failliet D-reizen gaf 42 miljoen euro uit aan vouchers

Failliet D-reizen gaf 42 miljoen euro uit aan vouchers

[ad_1]

Failliet D-reizen gaf 42 miljoen euro uit aan vouchers
De failliete reisbureauketen D-reizen heeft dit en vorig jaar voor zo’n 42 miljoen euro aan vouchers uitgegeven aan grofweg 22.000 klanten. Dat hebben curatoren geïnventariseerd, meldt de NOS zaterdag. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zal de waarde van de vouchers aan de consument uitbetalen.
D-Rt Groep, het bedrijf achter de in 1966 opgerichte reisorganisatie D-reizen, werd begin deze maand failliet verklaard. Door de coronacrisis kwamen er vrijwel geen inkomsten meer binnen bij het bedrijf, dat 285 reisbureaus en 1.150 medewerkers telt.
De coronamaatregelen hebben effect op de gehele reissector. Bijna een kwart (23 procent) van de banen ging vorig jaar verloren, volgens een jaarlijks onderzoek van stichting Reiswerk, die ontwikkelingen in de sector bijhoudt. In negen maanden tijd daalde het aantal medewerkers in de reissector van bijna 15.000 naar 11.500.

Lees ook: Is de voucher voor die geannuleerde reis nu wel of niet gedekt?

Limburgs ziekenhuis ‘verbijsterd’ over vaccinbeleid
Directeur David Jongen van het Zuyderland-ziekenhuis eist op korte termijn vaccins voor zijn personeel, anders gaat hij gewoon met AstraZeneca prikken. „Mijn mensen voelen zich onveilig.” In een open brief aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) hekelt het Limburgse Zuyderland-ziekenhuis vrijdag De Jonges „vaccinatiezwabberbeleid”.

Lees hier het hele interview met ziekenhuisdirecteur David Jongen.

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de coronapandemie bij. Te beginnen met een overzicht van het belangrijkste nieuws van vrijdag.

Demissionair premier Mark Rutte (VVD) heeft het vooruitzicht van soepelere coronamaatregelen opnieuw uitgesteld. Volgens Rutte kunnen de regels mogelijk pas in de tweede week van mei versoepeld worden.
Pfizer/BioNTech levert vanaf eind april 1,9 miljoen extra vaccins aan Nederland. Ook andere EU-lidstaten krijgen extra vaccins van deze farmaceut.
Middels een open brief heeft het Limburgse ziekenhuis Zuyderland demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) gevraagd vaart te maken met de vaccinatiecampagne. Met de longfoto van een coronapatiënt bij de hand maakt het ziekenhuis het argument dat Covid-19 véél schadelijker is dan de vaccins tegen de ziekte die nu niet toegediend mogen worden.
Dinsdag komt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) met een oordeel over het Janssen-vaccin. Als dat oordeel positief uitvalt, wordt de vaccinatiecampagne vermoedelijk hervat.
Bij het RIVM werden in één etmaal bijna negenduizend positieve coronatests gemeld, ruim tweehonderd meer dan een dag eerder. In de ziekenhuizen lagen vrijdagmiddag 2.490 patiënten met Covid-19.
Ziekenhuizen in meerdere Braziliaanse staten kampen met zo’n heftige toename van coronapatiënten dat cruciale medicatie opraakt. Zorgmedewerkers zeggen patiënten momenteel te intuberen zonder de benodigde kalmerings- of narcosemiddelen.
Twee mannen zijn veroordeeld tot maandenlange celstraffen voor hun aandeel in de avondklokrellen in Den Bosch eind januari. De mannen waren betrokken bij vernielingen en plunderingen.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *