FC Emmen wint van Fortuna Sittard en kruipt verder omhoog

FC Emmen wint van Fortuna Sittard en kruipt verder omhoog

[ad_1]


FC Emmen heeft bij Fortuna Sittard voor de zevende wedstrijd op rij punten gepakt. Het elftal van trainer Dick Lukkien won door twee benutte strafschoppen van Sergio Peña en Glenn Bijl en een intikker van Paul Gladon met 3-1. Dimitris Emmanouilidis scoorde eenmaal voor Fortuna.
De Drentse club komt door de overwinning op 21 punten en heeft nog maar 1 punt minder dan VVV-Venlo en Willem II, die respectievelijk vijftiende en zestiende staan. Fortuna blijft twaalfde met 34 punten.
Fortuna speelde het overgrote deel van de tweede helft met tien man, nadat Roel Janssen rood had gekregen na vasthouden van Gladon. Peña benutte vervolgens de strafschop. Gladon leek voor de 2-0 te zorgen, maar na het bekijken van de videobeelden keurde scheidsrechter Joey Kooij de treffer af wegens buitenspel. In de eerste helft werd een doelpunt van Gladon ook al afgekeurd wegens een overtreding.
Emmanouilidis leek de held van Fortuna te worden met zijn late gelijkmaker. Maar met het lichte vasthouden van Bijl zorgde de Griek voor de tweede strafschop voor Emmen, die Bijl wist te benutten. In blessuretijd had Gladon met een intikker dan alsnog zijn treffer. (ANP)

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.