Feyenoordsupporters belagen Rotterdamse architect Ard Buijsen bij woning

Feyenoordsupporters belagen Rotterdamse architect Ard Buijsen bij woning

[ad_1]


Een tiental Feyenoordsupporters gekleed in het zwart heeft zaterdagmiddag de Rotterdamse architect Ard Buijsen thuis opgezocht. Ze sloegen en bonsden daarbij vloekend op ramen en deuren, meldt de lokale omroep RTV Rijnmond zaterdagavond. De politie werd ingeschakeld, waarna zo’n dertig mensen zijn gecontroleerd en fakkels in beslag zijn genomen. Niemand is aangehouden omdat er „geen strafbaar feit is gepleegd”, aldus een politiewoordvoerder zondag. Wel noemt ze het „ongehoord” om iemand „op zo’n manier onder druk te zetten”. Ook zeker één andere veronderstelde voorstander van het nieuwe stadion is zaterdag thuis opgezocht. Zijn of haar identiteit is niet bekend.
Buijsen is publiekelijk voorstander van de plannen voor Feyenoord CIty. Tegen RTV Rijnmond zegt de architect dat hij al jarenlang bedreigingen en intimidaties ontvangt, waarvoor hij de afgelopen acht jaar zeker zes keer de politie heeft ingeschakeld. Dat Feyenoordsupporters zaterdag bij hem op de stoep stonden, is volgens Buijsen vermoedelijk het gevolg van een paginagrote advertentie diezelfde dag in het AD. Daaruit blijkt dat de club voorstander is van de bouw van Feyenoord City. Buijsen wordt in de advertentie overigens niet genoemd.
„Heel veel mensen” van Feyenoord of betrokken bij de plannen voor Feyenoord City worden momenteel bedreigd of geïntimideerd, aldus de architect tegen RTV Rijnmond. „Dat zal de komende maanden nog wel doorgaan, zolang er geen besluit is genomen over de komst van Feyenoord City.” Een woordvoerder van Feyenoord noemt de bedreigingen aan onder andere Buijs zaterdag tegen ANP „belachelijk” en „een grens voorbij”. Of ook bestuurders van de club zijn belaagd, wil hij niet zeggen.
Duizenden woningen
De komende weken buigt de Rotterdamse politiek zich over de plannen voor het nieuwe stadion aan de Maas (441 miljoen euro) en een gebiedsontwikkeling met 3.700 woningen. De Kuip, die omgebouwd wordt tot een multifunctioneel complex, wordt via een zwevende winkelstraat verbonden met het nieuwe stadion. Het project moet vijftienhonderd banen opleveren, onder meer voor inwoners van Rotterdam-Zuid.
De Rotterdamse Rekenkamer toonde zich op 20 mei kritisch over het project, dat nog „te onduidelijk” zou zijn over onder meer de financiële risico’s. Ook een aantal Feyenoordsupporters is sceptisch. Zeshonderd van hen hebben zich aangemeld om komende week hun stem te laten horen op het Stadhuis, er is slechts plek voor zestig supporters. Ze vrezen onder meer dat Feyenoord aan de hoge kosten voor het nieuwe stadion ten onder zal gaan.

Nieuwsbrief
NRC Rotterdam

Het laatste nieuws en de beste stukken over de mooiste rotstad die er is

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.