‘Fotograaf mishandeld tijdens kampioensfeest Ajax’

‘Fotograaf mishandeld tijdens kampioensfeest Ajax’

[ad_1]


Een fotograaf van persbureau AP is zondag tijdens het kampioensfeest bij de Johan Cruijff Arena aangevallen door supporters. Hij zou in zijn rug zijn getrapt en iemand zou een vol bierblik tegen zijn hoofd hebben gegooid, meldt Het Parool. Volgens de krant gaat hij dinsdag aangifte doen bij de politie.
De fotograaf ging na de eerste helft van het kampioensduel Ajax-FC Emmen naar het voetbalstadion om daar foto’s te maken. Op een gegeven moment werd er „kutfotograaf” naar hem geroepen, schrijft Het Parool. Daarop zou hij hebben geprobeerd weg te komen, maar nadat hij zich had omgedraaid werd hij in zijn rug getrapt. De fotograaf heeft zich vervolgens bloedend en gebukt uit de voeten gemaakt. Hij liep een barstwond bij zijn linkeroor op als gevolg van de aanval, maar zegt tegen Het Parool dat hij veel geluk heeft gehad.
Geweld tegen fotografen en journalisten past in een brede trend, zei Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten onlangs tegen NRC. Het meldpunt PersVeilig had al 99 meldingen in 2021 ontvangen van intimidatie, bedreiging en geweld. In heel 2020 waren dat er 119. Vorige maand werd een auto waarin een fotograaf en zijn vriendin zaten met een shovel ondersteboven gereden in Lunteren.

Lees ook: Aangevallen fotograaf Lunteren: ‘misschien is het de volgende keer wel dodelijk’

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.