Gebouwen DPG Media in Antwerpen ontruimd na dreiging aanslag

Gebouwen DPG Media in Antwerpen ontruimd na dreiging aanslag

[ad_1]


Gebouwen van mediabedrijf DPG Media in Antwerpen zijn maandag volledig ontruimd vanwege een ontvangen dreigbericht waarin een aanslag werd aangekondigd. Dat heeft de Antwerpse politie bekendgemaakt, zo melden Belgische media. Ook de omgeving rondom het gebouw, gelegen nabij het centraal station van Antwerpen, zou door agenten zijn afgezet.
De politie zou een melding ontvangen hebben dat een commando een aanslag wilde plegen op de gebouwen van DPG Media, waar onder meer de redacties van programma VTM Nieuws en de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen gevestigd zijn. De politie wilde niks kwijt over de afzender van het dreigbericht en stelt dit momenteel te onderzoeken. De Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle spreekt van „zorgwekkend nieuws” uit Antwerpen. „Bedreigingen tegen journalisten kunnen nooit.”
De politie stelt geen risico te willen nemen met de dreiging op het mediabedrijf en daarom direct over te zijn gegaan op ontruiming. Of er een verband is tussen de ontruiming bij DPG Media en de voortvluchtige militair Jurgen Conings is niet duidelijk; naar hem is sinds dinsdag een intensieve zoekactie gaande. Hij wordt gezocht voor het bedreigen van de regering en virologen, onder wie Marc Van Ranst. Conings is sinds maandag voortvluchtig en is vermoedelijk zwaarbewapend.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *