Geen oversterfte in week van 8 maart

Geen oversterfte in week van 8 maart

[ad_1]

Geen oversterfte in week van 8 maart
Er is geen oversterfte geweest in de week van 8 tot 14 maart. Dat betekent dat er ongeveer net zoveel mensen overleven als verwacht wordt voor die periode van het jaar. Concreet stierven die week zo’n 3.300 mensen, 250 meer dan de week daarvoor. Het RIVM registreerde 136 sterfgevallen als gevolg van Covid-19.
Sinds eind september werd wekelijks oversterfte gerapporteerd. Er overleden toen dus meer mensen dan verwacht wordt voor die periode van het jaar. Die trend vlakte half februari af. De enige kanttekening is dat het CBS voor de week van 8 maart (week tien) werkt met een schatting op basis van 83 procent van de ontvangen overlijdensmeldingen. Pas volgende week is het hele beeld met zekerheid bekend.

Welkom in een nieuw coronablog
De redactie van NRC houdt dagelijks de laatste ontwikkelingen bij rondom de coronacrisis in binnen- en buitenland. Dit was het belangrijkste nieuws van donderdag 18 maart:
EMA concludeert dat AstraZeneca-vaccin veilig is voor gebruik. Het vaccineren wordt in Nederland en andere Europese landen volgende week weer hervat. Zweden wacht nog een paar dagen met het besluit.
Sinds woensdag werden er 6.187 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat waren er ruim achthonderd meer dan vorige week donderdag en 235 meer dan op woensdag.
Het aantal werklozen was in februari bijna gelijk aan voor coronacrisis. In totaal waren negen miljoen mensen aan het werk als werknemer of zelfstandige.

Lees hier het volledige liveblog van donderdag 18 maart terug

Een huisarts vaccineert tegen het coronavirus. Foto Marco de Swart/ANP

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.