Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondkapjes meer te dragen

Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondkapjes meer te dragen

[ad_1]

Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondkapjes meer te dragen, 4.000 coronadoden India
Een blik op het coronanieuws in het buitenland.

In India zijn in het afgelopen etmaal nog eens vierduizend coronadoden gevallen. Dat meldde het Indiase ministerie van Volksgezondheid. Het officiële dodental in het land komt daarmee op 262.317. Op woensdag kwam het aantal slachtoffers boven een kwart miljoen. In de afgelopen 24 uur werden 342.144 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarmee het totale aantal hoger is dan 24 miljoen.
Een aangepaste richtlijn van het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie CDC geeft aan dat gevacccineerde mensen buiten en ook op veel plekken binnen geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Dat melden internationale persbureaus op donderdag. President Joe Biden noemt het „een mijlpaal”. Het dringens CDC-advies om mondkapjes te dragen in openbaar vervoer en ziekenhuizen blijft wel gelden.
Het Braziliaanse productiecentrum voor vaccinaties Fiocruz stopt tijdelijk met de productie van het AstraZeneca vaccin. Dat meldt het centrum via Twitter. Er zijn op het moment niet genoeg grondstoffen om de productie te kunnen voortzetten. Nieuwe voorraden komen op 22 mei aan.

In India zijn opnieuw meer dan vierduizend coronadoden gemeld. Foto Adnan Abidi/Reuters

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *