Gomarus schrapt zin uit lesstof en gaat in gesprek met oud-leerlingen over homoseksualiteit

Gomarus schrapt zin uit lesstof en gaat in gesprek met oud-leerlingen over homoseksualiteit

[ad_1]


De Gomarus in Gorinchem gaat een zin over „gebed en genezing” schrappen uit de lesstof. Ook komt er een gesprek met oud-leerlingen over homoseksualiteit naar aanleiding van een artikel in NRC afgelopen weekend. Dat zeggen bestuursvoorzitter Chris Flikweert en directielid Jan-Willem Arkeraats in een gesprek met het Brabants Dagblad.
De volledige zin in het lesmateriaal is: „Je mag wel proberen, met deskundige hulp en in de weg van het gebed, genezen te worden”. Tegen de krant zeggen Flikweert en Arkeraats dat „ga maar even bidden en dan is het voor elkaar” niet de visie van de school is. Daarom gaan ze die regel schrappen. Ook zeggen ze veel reacties te hebben gehad van oud-leerlingen. Ze willen leren van die ervaringen en met hen in gesprek gaan.
Oud-leerlingen vertelden in NRC hoe het is om homoseksueel te zijn op de reformatorische school. Zo werden drie van hen gedwongen om hun ouders te vertellen over hun seksuele geaardheid. De school ziet homoseksualiteit als „zonde tegen de natuur”. Het leverde een storm van kritiek op. De Inspectie van het Onderwijs liet weten de verhalen van de leerlingen te zien als een „zorgelijk signaal” en die „zeer serieus te nemen”. Minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs noemde het „absoluut onaanvaardbaar” dat de jongeren gedwongen uit de kast moesten komen.

Lees ook: School duwt kinderen ongevraagd uit de kast

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.