Gordon Liddy (90), medeverantwoordelijke Watergate, overleden

Gordon Liddy (90), medeverantwoordelijke Watergate, overleden

[ad_1]


G. Gordon Liddy, een voormalig FBI-agent die werd veroordeeld voor zijn aandeel in het Watergate-schandaal, is dinsdag op negentigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan The Washington Post. Waar Liddy aan is overleden is niet bekendgemaakt, alleen dat het niet aan het coronavirus was. Hij leed aan Parkinson.
Liddy gaf leiding aan een onderzoekseenheid die in opdracht van de Republikeinse president Nixon in 1972 afluisterapparatuur plaatste in het Watergate-gebouw in Washington, waar het hoofdkantoor van de Democratische Partij gevestigd was. Twee journalisten van The Washington Post, Bob Woodward en Carl Bernstein, brachten het schandaal aan het licht, waardoor Nixon in 1974 moest aftreden.
In 1973 werd Liddy veroordeeld tot 20 jaar celstraf voor samenzwering, inbraak en illegaal afluisteren. President Jimmy Carter zette zijn straf later om naar acht jaar. Uiteindelijk kwam hij na vierenhalf jaar in de gevangenis gezeten te hebben weer vrij. Na zijn vrijlating ging hij aan de slag als conservatieve talk-radiopresentator.

Lees ook: Bob Woodward: net zo machtig als een grand jury

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.