Grote protesten Brazilië tegen beleid Bolsonaro

Grote protesten Brazilië tegen beleid Bolsonaro

[ad_1]

Grote protesten Brazilië tegen coronabeleid Bolsonaro
In meer dan tien Braziliaanse steden zijn mensen de straat opgegaan om hun onvrede met het coronabeleid van president Jair Bolsonaro te uiten. Er wordt opgeroepen tot het vertrek van de president. De protesten werden georganiseerd door vakbonden en studentengroepen.
Het Latijns-Amerikaanse land is zwaar getroffen door de corona-uitbraak. Er zijn meer dan 450.000 doden gevallen door het virus, terwijl Bolsonaro stelt dat het wel meevalt. Recent werd bekend dat Bolsonaro in eerste instantie geen vaccins wilde kopen en erop rekende dat het virus vanzelf zou verdwijnen. Demonstranten stellen dat er minder slachtoffers hadden kunnen vallen als sneller was begonnen met vaccineren.
„Niemand wil de straat opgaan midden tijdens een pandemie. Maar door Bolsonaro hebben we geen andere mogelijkheid”, zei een vakbondsleider tegenover persbureau AFP. In de meeste steden verliep het protest zonder incidenten, maar in de stad Recife heeft de politie met traangas en rubberkogels op de menigte geschoten. Daarbij is zover bekend niemand gewond geraakt.

Lees ook: Braziliaanse oud-president Lula wil het opnemen tegen Bolsonaro in 2022

Duizenden mensen waren op de been in Rio de Janeiro. Foto Bruna Prado/AP

Dit was het belangrijkste nieuws van zaterdag:
In dit blog lees je het laatste nieuws over het coronavirus in binnen- en buitenland. Dit was het belangrijkste nieuws van zaterdag 29 mei:

Voor het eerst in ruim vijf maanden waren er minder dan 500 coronapatiënten op de IC’s.
Het RIVM registreerde 3.438 nieuwe coronagevallen, vooral in de grote steden waren relatief veel nieuwe besmettingen
Goed nieuws voor onze zuiderburen: de Belgen mogen over anderhalve week elkaar weer een knuffel geven. Vanaf dat moment vervallen de maatregelen omtrent social distancing.
Binnen enkele dagen zal Nederland hulpmiddelen naar Suriname sturen, aldus demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid, CDA). De druk op de Surinaamse zorg is zo groot dat er zuurstoftekorten ontstaan en artsen moeten kiezen welke patiënten er eerst hulp krijgen.
Het kabinet heeft besloten zwangere vrouwen geen voorrang te geven bij vaccinaties. Omdat de groep vrouwen die het grootste risico loopt toch al een medische indicatie heeft, is vaccinatie voor alle zwangere vrouwen volgens het kabinet niet nodig.

Oranje-verdediger Matthijs de Ligt trekt in een tweet zijn eerdere verklaring over coronavaccins in. Hij stelde zich verkeerd te hebben uitgedrukt, en zo snel mogelijk een vaccin te zullen nemen.

Lees het blog hier terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *