Hamas vuurt 130 raketten af op Tel Aviv, zeker een dode

Hamas vuurt 130 raketten af op Tel Aviv, zeker een dode

[ad_1]


De militante Palestijnse beweging Hamas heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op Tel Aviv als vergelding voor een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook. Daarbij is zeker een dode gevallen, meldt de Israëlische nieuwszender 12 TV. Volgens Hamas gaat het om 130 raketten. Door de Israëlische aanval met tachtig jets op de Palestijnse Gazastrook eerder op dinsdag stortte een torenflat in waar een kantoor van Hamas in was gevestigd.
„We maken onze belofte waar door een massale raketaanval uit te voeren op Tel Aviv en zijn buitenwijken, als antwoord op de aanval van de vijand op woongebouwen”, stelt Hamas volgens persbureau Reuters in een schriftelijke verklaring. In Tel Aviv gingen iets voor 20.00 uur Nederlandse tijd de sirenes af en werden explosies gemeld. Na de raketaanval heeft Israël alle vluchten vanaf luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv opgeschort.

Lees ook deze analyse: Netanyahu spint garen bij escalatie in Jeruzalem

Duitse veroordeling
De Duitse minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken veroordeelde de Palestijnse raketaanval dinsdagavond al snel. „De raketaanval op Israel is volkomen onacceptabel en moet snel beëindigd worden”, tweette hij. „Israël heeft in deze situatie recht op zelfverdediging. Deze escalatie van geweld kan niet getolereerd of geaccepteerd worden.”
Het conflict tussen de Palestijnen en Israël is de laatste weken hoog opgelopen, vanwege dreigende huisuitzettingen van Palestijnse families in Oost-Jeruzalem om daar Joodse kolonisten te vestigen. Protesten daartegen draaien avond op avond uit op gewelddadige confrontaties tussen Palestijnse jongeren en de Israëlische politie. Eerder voerde Hamas ook al raketaanvallen uit op Jeruzalem.
Er zijn tot nu toe al tientallen doden gevallen en honderden mensen gewond geraakt in het opgelaaide conflict, vooral aan Palestijnse zijde.

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *