Herdenking voor vermoorde Britse vrouw ondanks coronalockdown

Herdenking voor vermoorde Britse vrouw ondanks coronalockdown

[ad_1]


In het zuiden van Londen zijn zaterdagavond honderden mensen bijeengekomen om de omgebrachte Sarah Everard te herdenken. De wake was eigenlijk afgezegd omdat deze in strijd is met de geldende coronamaatregelen, maar toch kwam een grote groep Britten naar de gedenkplaats in de wijk Clapham Common. De 33-jarige Everard verdween vorige week toen ze door deze wijk naar huis liep; haar levenloze lichaam werd eerder deze week gevonden. Een 48-jarige agent is opgepakt op verdenking van ontvoering en moord.
Bij de gedenkplaats in Clapham Common hebben talloze mensen zaterdag bloemen en steunbetuigingen achtergelaten; ook werd er een minuut stilte gehouden. Kate Middleton, de vrouw van prins William, was ook kort aanwezig in Clapham Common. Ze liet een boeket achter; volgens Britse media om haar steun te getuigen aan de familie van Everard en omdat ook zij zich in het verleden onveilig heeft gevoeld als ze ‘s avonds over straat liep in Londen.
Niet alleen in Londen staan mensen stil bij de dood van Everard. Ook in andere steden in het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdagavond – veelal online – herdenkingen georganiseerd. De grote herdenking die aanvankelijk zou plaatsvinden in Clapham Common was georganiseerd door de feministische actiegroep Reclaim Our Streets en werd zaterdagochtend net als een aantal wakes in andere steden afgezegd omdat de politie geen toestemming wilde geven voor de bijeenkomst vanwege de geldende lockdownmaatregelen. Reclaim Our Streets heeft mensen daarom opgeroepen zaterdagavond een kaarsje te branden bij hun voordeur. Ook de Britse premier Boris Johnson zal zaterdagavond een kaarsje aansteken.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *