Hoe een kwaliteitshoofdtelefoon te kiezen

Hoe een kwaliteitshoofdtelefoon te kiezen

Het kiezen van een koptelefoon is heel persoonlijk. U kunt een computer, een monitor of toetsenbord kopen en deze snel maken en enkele gebreken negeren door meer naar hun voordelen te kijken. Maar met een koptelefoon is dat heel anders. We lijken nooit te wennen aan koptelefoons die niet goed klinken of niet passen zoals we willen.

Twee van de belangrijkste aspecten van de koptelefoon zijn comfort en geluid. De kwaliteit van beide aspecten is nogal subjectief. Wat voor sommigen comfortabel is en goed klinkt, kan voor anderen verschrikkelijk zijn. Daarom is de enige manier om erachter te komen of een koptelefoon goed voor je is, ze eerst te proberen. Helaas is dit ingewikkelder dan het lijkt.

De koptelefoon wordt meestal verpakt geleverd zodat ze in de winkel kunnen worden geopend. Als je een koptelefoonsample hebt, kan de akoestiek van de winkel het ware geluid van de koptelefoon vervormen. Voor dit alles kun je het beste zoveel mogelijk informatie krijgen voordat je een koptelefoon koopt. Je kunt de verschillende soorten bestaande joint onderzoeken, vrienden of kennissen vragen of vragen op forums.

Laten we het hebben over vier basistypen hoofdtelefoons die op de markt verkrijgbaar zijn om u een idee te geven voordat u iets koopt:

1 – De zogenaamde “in-ear” of oordopjes, worden normaal gebruikt met radio’s of draagbare MP3’s. De eerdere modellen waren behoorlijk ongemakkelijk, maar nieuwere versies hebben die perfecte pasvorm in het oor van de persoon.

2 – De hoofdtelefoon die wordt aangeduid als “gesloten”, soms verzegeld. Dit zijn typische hoofdtelefoons die op luchthavens worden gebruikt en de unieke functie ervan kan het binnenkomen en verlaten van geluid voorkomen. Ze kruipen in je hoofd en bedekken hun oren aan de bovenkant. Ze zijn perfect om een ​​lawaaierige omgeving te blokkeren en zijn een goede manier om ongestoord naar muziek te luisteren. Het probleem met dit type koptelefoon is dat ze vaak moeite hebben met het reproduceren van lage frequenties. Sommige modellen van lagere kwaliteit hebben problemen met de kwaliteit van de afspeelresonantie die door dit type hoofdtelefoon wordt geproduceerd.

3 – Het derde type hoofdtelefoon geeft u een nauwkeuriger en consistenter geluid. Deze worden “open” genoemd. Het geluid ontsnapt via de achterkant van de koptelefoon, maar hierdoor klinkt het natuurlijker. Ze hebben de neiging om comfortabeler te zijn en minder druk op het oor uit te oefenen.

4 – De laatste categorie omvat die hoofdtelefoons die meer zijn ontworpen voor muziek APRA-stem. Je zult ze zien in spraaktransmissies of in situaties waar een heldere, scherpe weergave nodig is. In deze categorie zijn er de draadloze koptelefoons en bluetooth koptelefoons waarmee je vrij kunt bewegen.

Als we naar de winkel gaan, nemen we meestal de eerste koptelefoon die we zien en deze goedkope gaan meestal een paar maanden mee. Je kunt dat doen of iets kopen dat de moeite waard is. Test alle mogelijke headsets in winkels of persoonlijke contacten. Zorg ervoor dat u de juiste kwaliteit vindt. Terwijl we het hebben over geluidskwaliteit, is de productie een uitgebreid onderwerp om hier te bespreken. Je moet het onderzoeken en je oren de laatste rechter laten zijn. Meestal hebben duurdere hoofdtelefoons een bredere frequentierespons om een ​​beter geluid te creëren. Als je verschillende soorten en modellen hebt bekeken, ben je klaar om een ​​goede koptelefoon te kopen op Koptelefoon.eu.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.