Hoe kies ik het juiste isolatiebedrijf?

Wanneer je je huis wilt laten isoleren kun je hier het beste een isolatiebedrijf voor inschakelen. Zo voorkom je dat je dure fouten aan je eigen huis gaat maken of dat het isolatiemateriaal op de verkeerde manier wordt aangebracht. Een isolatiebedrijf kan je helpen met het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie en meer oplossingen op het gebied van isolatie. Zo wordt jouw huis helemaal winterklaar!

Soorten isolatiebedrijven

Er zijn veel verschillende soorten isolatiebedrijven in Nederland. Sommige bedrijven focussen zich op het aanbrengen van dubbel glas voor extra isolatie en andere bedrijven richten zich op het aanbrengen van speciaal isolatiemateriaal. Afhankelijk van de isolatiemethode waar jouw huis van kan profiteren kun je kiezen voor een isolatiebedrijf naar wens.

Bekijk de online reviews

Een goede manier om erachter te komen of het isolatiebedrijf goed werk levert, is door te kijken naar de huidige reviews die online te vinden zijn. Denk hierbij aan reviewwebsite zoals Google Reviews, Trustpilot of ReviewTrackers. Kijk bij deze websites eens tussen de reacties op het bedrijf. Is het merendeel goed en zijn deze reviews te vertrouwen? Dan kun je er vanuit gaan dat het bedrijf goed werk levert.

In de buurt of ver weg?

Stel dat je zelf in Den Haag woont en je een goed isolatiebedrijf in Groningen hebt gevonden. Is dit dan een probleem?

In principe wil je het liefst een isolatiebedrijf kiezen die zich binnen een aantal kilometer van je eigen huis bevindt. Kies je voor een isolatiebedrijf dat verder weg zit, dan kun je wel eens tegen hoge reiskosten aanlopen vanuit hun kant. Dit maakt het aanbrengen van isolatie in je huis direct een stuk duurder.

Er zijn altijd genoeg isolatiebedrijven in je eigen regio te vinden, dus kiezen voor een bedrijf dat ver weg zit hoeft niet nodig te zijn.

Zijn de isolateurs gecertificeerd?

Een ander belangrijk gegeven is kijken of de isolateurs wel gecertificeerd zijn om met het isolatiemateriaal te werken dat zij aanbieden. Vraag hier naar bij het afnemen van een offerte. Je kunt dan vragen naar STS 71-1 erkende aannemers. Mochten de vakmannen niet gecertificeerd zijn, dan kun je het beste kiezen voor een ander isolatiebedrijf.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij verschillende isolatiebedrijven en vergelijk deze goed met elkaar. Wat is het verschil in prijs en materiaalkeuze? Kies niet gelijk de goedkoopste maar bekijk goed welk isolatiemateriaal ze gebruiken, hoe het wordt aangebracht en wat de isolatiewaarde is van het materiaal. Je wilt uiteindelijk dat je huis goed wordt geïsoleerd. Mocht je daar iets meer voor moeten betalen is dat geen ramp. Alles beter dan een goedkoop isolatiebedrijf dat slecht werk levert waardoor je huis niet goed geïsoleerd is.

Ook zijn er verschillende vergelijkingswebsite waarop je offertes met elkaar kunt vergelijken.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *