Hoe werknemers in dienst te nemen?

Het personeelswervingsproces is lang en gedetailleerd. Als u het goed doet, vindt en neemt u kandidaten van hoge kwaliteit aan die blijven en uw bedrijf vertegenwoordigen zoals u dat wilt. Als eigenaar van een klein bedrijf weet u misschien niet waar u moet beginnen met inhuren als u geen ervaring heeft met personeelszaken, zoals veel eigenaren van kleine bedrijven dat niet hebben.

Een nieuwe aanwerving kan uw bedrijf transformeren. Of u nu uw eerste werknemer aanneemt of een nieuw lid toevoegt aan uw bestaande team, het vinden van de juiste match voor uw functie en bedrijf en het ontwikkelen van een formeel wervingsproces dat snel, effectief en legaal is, is van cruciaal belang. Maar het creëren en beheren van uw eigen wervingsproces vanaf het begin kan intimiderend zijn, vooral zonder de hulp van een toegewijd HR-team.

Wat is een sollicitatieprocedure?

Een efficiënt en effectief wervingsproces is een stapsgewijs proces voor het aannemen van een nieuwe medewerker, waarbij een organisatie haar talentbehoeften identificeert, rekruteert uit haar talentpool en uiteindelijk de meest gekwalificeerde kandidaten aanneemt. De meeste bedrijven hebben hun eigen wervingsprocessen. Wat volgt zijn de meest voorkomende stappen in het wervingsproces in de hele branche en ongeacht de bedrijfsgrootte. Houd er echter rekening mee dat de bijzonderheden van het wervingsproces uniek zijn voor elk bedrijf.

Evaluatie van de kandidaten door het Recruitment Center is de volgende stap en omvat over het algemeen het evalueren van de vaardigheden of kennis van de kandidaten om te bepalen of de kandidaat gekwalificeerd is voor de functie. Tests kunnen persoonlijkheidstests, vaardigheidstests en fysieke tests omvatten. De heer Pugsley koos verschillende kandidaten en stuurde ze allemaal voor onderzoek. Zodra u de testresultaten heeft ontvangen, beperkt u de selectie tot minder kandidaten.

Hieronder staan ​​de sollicitatiegesprekken gepland. Een sollicitatiegesprek is een gesprek tussen de sollicitant en de werkgever om te beoordelen of de kandidaat over de juiste kwalificaties voor de functie beschikt. Hoewel de tests de heer Pugsley een goed idee gaven of de kandidaten geschikt zouden zijn voor de baan, zal het persoonlijke gesprek hem meer informatie over de kandidaat geven, zoals persoonlijke hygiëne, stiptheid en omgangsvormen . Nadat de interviews zijn afgerond, worden kandidaten geselecteerd op basis van de test- en interviewresultaten. Deze stap zal de pool van kandidaten verder verkleinen. Er wordt een reeks vooraf bepaalde criteria ontwikkeld die vaardigheden, kennis, ervaring en opleiding kunnen omvatten.

De selectie van een kandidaat vindt plaats door de kwalificaties van de kandidaat te vergelijken met een vooraf bepaalde lijst van kwalificaties of criteria die nodig zijn om de functie uit te voeren. Soms wordt de selectie van kandidaten door één persoon gedaan. Soms beoordeelt een commissie de aanvragen en aantekeningen van het gesprek en neemt ze de beslissing. De heer Pugsley zal de aantekeningen en testresultaten van alle kandidaten zorgvuldig doornemen en de uiteindelijke beslissing nemen.

Zodra de juiste kandidaat is gekozen, zijn achtergrond- en referentiecontroles vereist. Het uitvoeren van achtergrondcontroles omvat meestal het controleren van de kredietscore, het criminele verleden, de opleidingsgeschiedenis en de militaire geschiedenis van een kandidaat. Deze controles worden gedaan om te verifiëren dat wat een kandidaat in zijn aanvraag beweert, ook echt waar is en kan worden geverifieerd. Als een kandidaat geen waarheidsgetrouwe informatie of leugens verstrekt over de informatie op zijn sollicitatie, is dit over het algemeen een reden om de vacature in te trekken.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.