Hoe werkt magneetventiel?

We weten allemaal dat magneetventielen worden gebruikt om een ​​bepaalde handeling op een bepaalde manier aan te sturen, maar weet u ook hoe het werkt? Laten we enkele basisfeiten over elektromagneten bespreken.

Wat is solenoïde?

Solenoïde is een apparaat dat bestaat uit een draadspoel die rond een spoel of spoel is gewikkeld. De spoel is via een draad verbonden met een stroombron. Wanneer de stroombron wordt ingeschakeld, wordt een magnetisch veld gegenereerd dat op de spoel inwerkt en ervoor zorgt dat de spoel als een geleider werkt.

Wanneer de spoel is aangesloten op een stroombron, stroomt er een stroom doorheen en het magnetische veld zorgt ervoor dat de spoel zijn weerstand verandert. Als de spoel van weerstand verandert, wordt de stroom beïnvloed.

Hoe werken magneetventielen?

Wanneer de stroom door de spoel vloeit, wordt de spoel een geleider. Dus als de stroom wordt uitgeschakeld, verdwijnt het magnetische veld en is de spoel geen geleider meer. Dus de stroom wordt gestopt en de solenoïde stopt met werken.

Drukmagneetventielen werken volgens het principe van elektromagnetische kracht. De vloeistof stroomt door de klep wanneer het magnetische veld is ingeschakeld. Zodra het magneetveld wordt uitgeschakeld, wordt de klep gesloten en stopt de vloeistof met stromen. Het magnetische veld wordt gecreëerd door een spoel die is verbonden met een elektrische stroombron.

Pilot Magneetklep werken volgens het principe van elektromagnetische kracht. Ze werken door de elektromagnetische kracht die door de spoel wordt gegenereerd. Wanneer het magnetische veld AAN staat, gaat de klep open. Zodra het magneetveld wordt uitgeschakeld, sluit de klep.

Dus je weet hoe een solenoïde werkt, maar weet je ook waarom we solenoïdes gebruiken?

Als je het circuit inschakelt, voel je de stroom erdoor vloeien, maar wat is het nut van deze stroom? Dit is een goede vraag die ik ga beantwoorden.

Wanneer u bijvoorbeeld het circuit van een wasmachine inschakelt, zult u merken dat het water zich begint te vullen. Evenzo, wanneer u het circuit van een solenoïde inschakelt, begint de stroom te vloeien en begint een magneet aan het anker te trekken (het deel dat wordt aangetrokken door het magnetische veld).

Het anker zal de klepzitting duwen, waardoor de klep wordt geopend. Dus als je het circuit van een solenoïde inschakelt, gaat de klep open en begint te stromen. Je kunt dus zien dat de magneetventielen werken door het circuit in te schakelen en aan het anker te trekken.

We hebben enkele feiten over magneetventielen besproken, maar als je hierover twijfelt, kun je contact opnemen met onze experts van Magneetventiel India. Wij bieden u de beste service voor uw magneetventielen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *