‘Honderd gewonden en tientallen arrestaties’ bij onlusten in Jeruzalem

‘Honderd gewonden en tientallen arrestaties’ bij onlusten in Jeruzalem

[ad_1]


Bij onlusten in Jeruzalem in de nacht van donderdag op vrijdag zijn zeker honderd mensen gewond geraakt. Dat zeggen Palestijnse medici tegen internationale persbureaus. Volgens de Israëlische politie zijn er tussen de veertig en vijftig mensen gearresteerd. Een aantal Palestijnse jongeren zouden slaags zijn geraakt met een groep Israëliërs. Sinds het begin van de ramadan medio april kwam het meermaals tot gewelddadige incidenten tussen Palestijnen en Israëliërs.
De groep Israëliërs, volgens persbureau Reuters overwegend jong en ultranationalistisch, marcheerde donderdagavond door het centrum van Jeruzalem naar de Damascuspoort, een historisch gebouw in het noorden van de oude binnenstad. Daarbij zouden zij anti-Arabische leuzen hebben gescandeerd, onder meer „dood aan terroristen”.
Bij de Damascuspoort waren op dat moment Palestijnen verzameld voor de avondbijeenkomst van de ramadan, die op 12 april is begonnen. Palestijnse jongeren zouden van donderdag- op vrijdagnacht met vuurwerk hebben gegooid en afvalcontainers in brand hebben gestoken. De politie zette onder meer gepantserde voertuigen en sproeide stinkend water over de relschoppers om ze uiteen te drijven.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.